• DOLAR 32.603
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2415.147
  • ...
Yalçın: Çalışma hayatında öncelik liyakat olmalıdır
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından 2.si düzenlenen Mesleki Yeterlilik Çalıştayı Ankara'da gerçekleştirildi.

Çalıştayda konuşan Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, programın çalışma hayatının bütün tarafları açısından hayırlı sonuçlara vesile olmasını temenni ederek "Gerek İnanç-medeniyet ilişkisi bağlamında, gerekse kurumsal yapılanma ve toplumsal karşılık olarak  "mesleki yeterlilik", çok eski tarihsel içeriğe sahiptir" dedi.

Yalçın, çalışma hayatında liyakate önem verilmesi gerektiğini vurgulayarak "Çünkü malumunuz, toplumumuzun neredeyse çoğunluğunu oluşturan İslam inancının, doğrudan bireye yönelen emirlerinden biri 'Emaneti, ehline veriniz' ayetidir. Bu emrin içeriğindeki iki kavram, 'emanet ve ehliyet' genelinde Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın özelde İş Kurumu ile MYK'nın faaliyet alanıdır" diye konuştu.

Yalçın, bu noktada Mesleki Yeterlilik Kurumu'nun önemli bir yere sahip olduğunu belirterek "Emaneti yani iş, görev ya da sorumluluğu insanla ilişkilendirmek İş Kurumu'nun, iş, görev ve sorumlulukla ilişkilendirilecek insanın, sahip olması gereken nitelikleri, yeterlikleri, özellikleri ya da vasıfları belirlemek ise Mesleki Yeterlik Kurumu'nun görev sahasında yer alıyor. Kamu hizmetini üretenlerin, yönetenlerin ve politika çerçevesini belirleyenlerin bütününü kapsayan "liyakat" kavramı, 657 sayılı Kanunun temel kavramlarından. Burada altını çizmek istediğim husus,  mesleki yeterlilik ya da liyakat veya ehliyet adına her ne dersek diyelim bizim açımızdan 30, 40 yıllık bir maziden ibaret değildir" ifadelerini kullandı. (İLKHA) 

 

 

 






 

Bu haberler de ilginizi çekebilir