• DOLAR 32.586
  • EURO 34.774
  • ALTIN 2487.548
  • ...
Saadet Partisi`nden "Kılık-Kıyafet Yasağı" tepkisi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Saadet Partisi Batman İl Başkanı Mehmet Fırat, Batman Üniversitesinin "Kılık-Kıyafet Yasağı" ile ilgili yazılı bir açıklama yaptı.

Batman Üniversitesinin almış olduğu karara tepki gösteren Fırat, okullarda özellikle üniversitelerde kılık kıyafet ile ilgili yasakların tekrar baltalamak istenmesinin asla kabul edilemez olduğunu belirtti.

Fırat, "28 Şubat darbesinden kalan bu zulmün Batman Üniversitesinde ve İslami İlimler Fakültesi bölümünde uygulanmak istenmesi büyük bir zülümdür. Müslümanların en kutsal değerlerine saldırıldığı, Kudüs'ün işgal edildiği, İslam coğrafyasında katliamların sürdüğü bir dönemde insanların kılık kıyafeti ile uğraşmak, yasaklar getirmeye çalışmak abesle iştigaldir." dedi.

Uygulamayı bir çağdışı karar olarak niteleyen Fırat, "Biz böyle ilkel ve hukuk dışı bir uygulamanın yapılabileceğine inanmak istemiyoruz. Sayın Rektörümüzün bu konuda gereğini yapacağına ve Batman Üniversitesinin böyle çağdışı ve ilkel bir uygulama ile anılmasına engel olacağına inanıyoruz. Zira bu insanlık dışı ve insan hak ve özgürlüklerine aykırı eylemler artık gerilerde kalmıştır." ifadelerini kullandı. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir