• DOLAR 32.519
  • EURO 34.884
  • ALTIN 2478.674
  • ...
Yemen`de 2 yılda 5 bin 558 sivil öldürüldü
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BM İnsan Hakları Yüksek Komiserliği Sözcüsü Rupert Colville verdiğin bir basın brifinginde koolasiyon Suudi öncülüğündeki koalisyonun Yemen'e düzenlendiği saldırılara ilişkin bilgi verdi.

Eski Cumhurbaşkanı Ali Abdullah Salih'in Sana'da 4 Aralık'ta öldürülmesinin ardından, Suudi liderliğindeki koalisyonun düzenlediği hava saldırılarının yoğun bir sonucu olarak Yemen'de meydana gelen sivil kayıplardaki son artıştan duyduğu derin endişeyi ifade eden Colville, "Yemen'deki BM ofisimiz, 6-16 Aralık döneminde Sana'a, Sa'ada, Al Hudaydah ve Taizz vilayetlerinde 136 sivilin ve savaşmayan kişinin hava saldırısı sonucu öldüğünü,  87 kişinin de yaralandığını doğruladı." dedi.

Colville, saldırılardan bazılarının cezaevi, düğün konvoyu ile polis karakolu gibi yerlere düzenlendiğini ve ölenlerden bazılarının kadın ve çocuklardan oluştuğunu söyledi.

Yemen'deki tüm tarafları uluslararası insan hakları kapsamındaki yükümlülüklerine saygı göstermeye çağıran Colville, şiddetin sivillere olan etkilerinden kaçınmak ve mümkün olduğunca en aza indirmek için tüm önlemlerin alınmasını istedi.

2 yılda 5 bin 558 sivil hayatını kaybetti

Colville, BM ofisinin Mart 2015'ten 14 Aralık 2017'ye kadar, 5 bin 558 sivilin öldürüldüğünü; 9 65 kişinin de yaralandığını belgelediğini kaydetti. (İLKHA)


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir