• DOLAR 32.561
  • EURO 34.945
  • ALTIN 2431.638
  • ...
BM siyonistlerin engelli Ebu Thurayeh'i katletmesini kınadı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BM İnsan Hakları Yüksek Komisyon Üyesi Zeid Raad El Hüseyin, daha önce siyonistlerin Gazze'ye düzenlediği bir hava saldırısında bacaklarını kaybeden ve tekerlekli sandalyeye mahkum olan İbrahim Ebu Thurayeh'in, protesto gösterilerinde işgalci askerler tarafından açılan ateş sonucu katledilmesini kınadı.

2008'de Gazze'ye yapılan saldırısı sonrasında iki bacağını kesilen Gazze'den 29 yaşındaki İbrahim Nayef İbrahim Ebu Thurayeh'in, 15 Aralık'ta Cuma namazının ardından düzenlenen protesto gösterilerinde yer aldığı hatırlatan El Hüseyin, Thurayeh'in yaklaşık 20 metre mesafeden başına açılan ateş sonucu öldürüldüğünü belirtti.

Gazze'den elde ettiği bilgiler sonucunda İbrahim Ebu Thurayeh'e karşı kullanılan kuvvetin aşırı olduğu sonucunun ortaya çıktığını ifade eden El Hüseyin, "Uluslararası insan hakları hukuku, protestolar ve gösteriler bağlamında kuvvet kullanımını kesinlikle yasaklar. Ateşli silahların ölümcül kullanımı, yalnızca yaşamı korumak için kaçınılmaz olan son çare olarak kullanılmalıdır. Ancak, gördüğümüz kadarıyla İbrahim Ebu Thurayeh'in öldürüldüğü anda yakınında ölüm veya ciddi yaralanma tehdidi oluşturduğunu öne sürmek için hiçbir gerekçe yoktu. Açıkça görülebilen ciddi engelliliği göz önüne alındığında, öldürülmesini anlaşılmaz, şok edici ve üzücü buldum." dedi.

ABD Başkanı Trump'ın Kudüs'le ilgili kararından bu yana başlayan Filistin'deki gösterilerde siyonist askerlerin saldırıları sonucu 5 kişinin öldürüldüğüne, yüzlerce kişinin yaralandığına ve büyük çapta tutuklanmaların olduğunu aktaran El Hüseyin, "En büyük protesto,  3 kişinin hayatını kaybetmesiyle sonuçlanan, göstericilerin lastik yaktığı, taş attığı, slogan attığı ve bayrak salladığı Gazze'nin sınır boyunda meydana geldi. İsrail güvenlik güçleri, protestocuları dağıtmak için gerçek mermiler de dahil olmak üzere ateşli silahlarla karşılık verdi."

Zeid El Hüseyin, işgalcilerin ayrım gözetmeksizin yerleşim yerlerini bombalaması dahil olmak üzere sivillere yönelik tüm saldırıları "açıkça kınadığını" kaydetti. (İLKHA)



















Bu haberler de ilginizi çekebilir