• DOLAR 32.453
  • EURO 35.102
  • ALTIN 2323.25
  • ...
Irak Kürdistanı'nda yaşananlara ilişkin itidal çağrısı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Irak Kürdistanı'nda memur maaşları gerekçesiyle başlayan hükümet karşıtı protesto gösterileri sürerken Başbakan Neçirvan Barzani ve KDP tarafından halka itidal çağrısında bulunuldu.

Başbakan Neçirvan Barzani, Kürdistan Bölgesi'nde bazı kentlerde düzenlenen gösterilerle ilgili itidal çağrısı yaparak, "Bölgemiz hassas bir dönemden geçiyor. Taleplerinizi anlıyorum ve sizden barışçıl bir şekilde taleplerinizi dile getirmenizi istiyorum." dedi.

Kürdistan Bölgesi'nin hassas bir süreçten geçtiğini belirten BaşbakanNeçirvan Barzani, barışçıl ve demokratik bir şekilde yapılacak gösterileri anlayışla karşıladıklarını ancak şiddeti hiçbir zaman kabul etmeyeceklerini söyledi.

Demokratik bir şekilde hak talebinde bulunmanın insanların en doğal ve meşru hakları olduğunu vurgulayan Barzani, göstericilere taleplerini medeni bir şekilde dile getirmelerini istedi.

Bölge ve Kürdistan Bölgesi'nin çatışma ve şiddetin yoğun yaşandığı bir süreçten geçtiğini hatırlatan Neçirvan Barzani şunları ifade etti:

"Mahmur ve çevresinde Irak güçlerinin güç yığması devam ediyor. Daha dün IŞİD, Peşmerge Güçlerimize karşı büyük bir terör saldırısı gerçekleştirdi. Kürdistan Bölgesi'nin böylesine hassas bir süreçten geçtiği bir zamanda birliğimizi sağlayarak birbirimize güç vermeliyiz. Bundan daha zor süreçler geçirdik. Huzur ve refah içinde bir Kürdistan Bölgesi'nin geleceğine olan inancımı koruyorum."

KDP'den açıklama

Kürdistan Demokrat Partisi (KDP) de yaşananlara ilişkin bir açıklama yaptı.

KDP'den yapılan açıklamada, halkın yaşam koşullarının düzeltilmesini isteyen temiz niyetli yaklaşımların desteklendiği belirtilerek "Hükümet bu önemli sorunu çözmelidir. Fakat aynı zamanda resmi kurumlara, siyasi parti binalarına ve genel yerlere saldırı yapılmasına karşıyız ve bu tür yaklaşımlar özden ve gerçeklikten uzaktır. Görülüyor ki karışıklık ve şiddet yaratmak isteyenlerin ilk amaçları parti binalarımızı hedef almaktır. Güvenlik güçleri kurumlarından görevlerini yerine getirmelerini ve Kürdistan'ı çirkinleştirecek olaylara yol vermemelerini talep ediyoruz."

Halkı sağduyuya ve sorumluca davranmaya davet eden açıklamada, "Halkın taleplerinin büyük bir bölümünü yerine getirmek ve bu zor süreçleri aşmak ancak bütün tarafların çabaları ile olur, bu şeklide de demokratik bir seçimin yapılması ve yeni bir hükümetin kurulması için zemin oluşur." ifadeleri kullanıldı. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir