• DOLAR 32.372
  • EURO 34.972
  • ALTIN 2325.466
  • ...
Batmanlı hayırsever dükkânlarını Kur`an kursları için vakfetti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Batman Gültepe Mahallesinde yaşayan hayırsever Orhan Alpnar, mülkiyeti kendisine ait olan 3 dükkânı, Kur'an kursuna çevrilmesi için Diyanet Vakfına vakfetti.

Hayırsever vatandaşa, Türkiye Diyanet Vakfı Genel Müdürü Mustafa Tutkun'un imzaladığı teşekkür belgesini İl Müftüsü Turgut Erhan verdi.

Bu davranışın Sadaka-i cariye olduğunu ifade eden İl Müftüsü Turgut Erhan, "Vakıflar, birlik, beraberlik ve yardımlaşma duygusunun tezahürüdür. İnsanoğlu öldüğü zaman bütün amellerinin sevabı da sona erer. Şu üç şey bundan müstesnadır; sadaka-i cariye (sevabı devam eden sadaka) faydalanılan ilim ve kendisine dua eden hayırlı evlat." diye konuştu.

Güzel bir gelecek için insanların yetiştirildiği Kur'an kurslarının yapımına önem verilmesi gerektiği ifade eden Erhan, "Vakıf, kurumlaşmış bir yardım anlayışını ifade eder. Dinimize göre her şey fani, baki olan yalnızca Allah (c.c.)'tır. Mutlak hakim O'dur. Mülk O'nundur. Bu sebeple Allah'ı seven, başta insan olmak üzere bütün yaratıkları sever. Bu anlayışla hareket eden kişi 'İnsanların en hayırlısı insanlara faydalı olan, malın en hayırlısı Allah yolunda harcanan, Allah yolunda harcananın da en hayırlısı halkın en çok ihtiyaç duyduğu şeyi karşılayandır.' düsturunu kendisine rehber edinir." dedi.

Kendisine ait dükkânları Kur'an kursuna çevrilmek üzere Diyanet Vakfına bağışlayan hayırsever Orhan Alpnar'a bu güzel ve anlamlı davranışı için teşekkür eden Erhan, "Bunun hayırsever vatandaşlarımıza örnek olmasını temenni ediyorum." ifadelerini kullandı. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir