• DOLAR 32.583
  • EURO 34.891
  • ALTIN 2423.199
  • ...
"Müslümanlar Kudüs`ü gündemde tuttukça siyonistler başarısız olacaklar"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Gazze'ye yardım götüren Mavi Marmara Gemisi'ne siyonist işgalci çeteler tarafından düzenlenen saldırıda yaralanan Yusuf Çoban, emperyalist ABD'nin Kudüs'ü işgalcilerin sözde "başkenti" olarak ilan etmesini İLKHA'ya değerlendirdi.

Amerikan'ın almış olduğu söz konusu küstah kararı kesinlikle tanımadıklarını belirten Çoban, Kudüs ve Mescid-i Aksa'nın Müslümanların kutsallarından olduğunu belirterek, "Kudüs bizim için çok önemli ve değerlidir." dedi.

İslam İşbirliği Teşkilatı Liderler Zirvesi Toplantısının sonuç bildirisini de değerlendiren Çoban, "Rabbim inşallah Müslümanlara birlik, beraberlik ve feraset versin. Bütün İslam ülkeleri bir araya geldi, inşallah hayırlara vesile olur. Kudüs'ün gerçek sahiplerinin Müslümanlar olduğunu açıkladılar. Bundan sonraki aşamalarda Müslümanlarda inşallah bu noktada birlik ve beraberlik içerisinde olursa ben inanıyorum ki bu israilin ve Amerikan'ın sonunu getirecektir. Onların gücü çok zayıftır. Bizler, Müslümanlar olarak gücümüzün farkında değiliz. Bizim arkamızda Allah'ımız var. Ama onların böyle bir inançları olmadığı için boş, maddi ve dünyevi çıkarlar peşindeler. Rabbim inşallah onların tuzaklarını boşa çıkarsın." diye konuştu.

"Kudüs'ten hiçbir şekilde taviz vermeyeceğiz"

Çoban, "İlk kıblemiz olan Mescid-i Aksa'dan kesinlikle Müslümanlar olarak bizler ödün vermeyeceğiz. İnşallah bu karar Müslümanların birliğine ve beraberliğine vesile olacaktır. Allah bu meseleyi inşallah hayırlara vesile kılsın. Mescid-i Aksa, Kabe'den, Medine'deki Mescid-i Nebevi'den sonra bizim üçüncü kutsal yerimizdir. Allah'ın izniyle bizler Kudüs'ten hiçbir şekilde taviz vermeyeceğiz." ifadelerini kullandı.

Kudüs davasının tüm Müslümanların davası olduğuna dikkat çeken Çoban, "Bu konuda Müslümanlar gerçekten duyarlılar. Mitingler, toplantılar ve bu konuda Allah'a şükürler olsun güzel çalışmalar oldu. Onların geri adı atmalarını beklemiyoruz. Allah'ın izniyle kâfirlerden de korkmuyoruz. İsrailin yok oluşunu inşallah göreceğiz. Peygamber efendimiz bunu müjdeliyor. Umarım inşallah bu karar yakın zamanda israilin sonu olur." diye belirtti.

İsraillilerin çok korkak olduğunu ve Mavi Marmara saldırısında siyonsit askerlerin korkaklığına bizatihi şahit olduğunu anlatan Çoban, "Zaten gördük. Küçük bir çocuğu 20 tane asker gözaltına alıyor. Canları çok kıymetlidir! Allah bize lütuf etti, Mavi Marmara'da bulunduk. Orada üç tane israil askerini de esir almıştık. Öncesinde hiç konuşamayan israil askerlerini biz serbest bıraktığımızda can havliyle gemiden denize atladıklarına bizatihi şahit oldum. Onların o korkaklığını orada kendi gözlerimle gördüm. İnanıyorum ki Müslümanlar birlik ve beraberliği sağlarsa, Müslüman'ın karşısında israilin ve Amerikan'ın yapacağı hiçbir şey yoktur. Biz savaşmadan bile israilin ve Amerika'yı alt edebiliriz. Gerekirse cihat edeceğiz, canımız Kudüs'e feda olsun." diye konuştu.

Müslümanların Kudüs'e sahip çıkması ve muhafaza etmesi gerektiğini belirten Çoban, şunları söyledi:

"Bizler inşallah Kudüs meselesini gündemimizden düşürmeyeceğiz. Siyonistlerin, israilin, Amerikan'ın istemiş olduğu şu anda gündemden düşürmektir. Müslümanlara Kudüs'ü unutturmak. İnşallah bizler gündemde tutarak Kudüs meselesini unutmayacağımızı ve unutturmayacağımızı göstererek adımlar atmalıyız. Herkes elinden gelen ne varsa onu yapsın. Biz evlatlarımıza Kudüs meselesini anlatabiliriz. Mescid-i Aksa'nın kutsalımız olduğunu ve ilk kıblemiz olduğunu anlatmalıyız. Biz Müslümanlar Kudüs meselesini gündemde tuttukça Allah'ın izniyle Siyonistler, israilliler başarısız olacaklar. Müslümanlar inşallah Mescid-i Aksa'nın ve Kudüs'ün tamamını tekrar ele geçireceğiz."

Suudi müftüsünün verdiği fetvaya da işaret eden Çoban, şöyle konuştu: "Suudi krallığı İslam alemine öncülük yapamamaktadır. Mekke, Medine'nin koruyuculuğunu yapamamaktadır. Onlar sadece kendi rahatlığı için Amerika ile işbirliği içerisindedir. Müslümanları satmaktadırlar. Suudi halkı, Müslümanlar ve bütün yürekleriyle Filistin ve Kudüs ile birlikteler. Ancak krallar tahtaları için Amerika'nın uşaklığını yapmaktadırlar. Rabbim inşallah onların bu koltuklarını alt etsin, sonunu getirsin. Suudi Arabistan'a rabbim Selahaddin Eyyubi gibi liyakatli liderler nasip etsin. Müslümanlar birlik ve beraberlik içerisinde olurlarsa bu krallıkların sonunun geleceğini düşünüyorum. Çünkü onlar sadece kendi koltuklarını korumaktadırlar. İslam'ın birliğini ve beraberliğini düşünmemektedirler." (İbrahim Koçyiğit-İLKHA)






 

Bu haberler de ilginizi çekebilir