• DOLAR 32.604
  • EURO 35.006
  • ALTIN 2332.611
  • ...
DİKA`dan 5 milyon liralık proje
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Dicle Kalkınma Ajansı'nın (DİKA) 2017 Yılı Güdümlü Proje Desteği kapsamında Şırnak'ta 5 Milyon TL bütçeli "Şırnak Bal Kümesi Geliştirme Merkezi" projesinin başlangıç toplantısı gerçekleştirildi.

DİKA'nın Şırnak Yatırım Destek Ofisi'nde gerçekleştirilen toplantıya Şırnak Üniversitesi, Şırnak Arı Yetiştiricileri Birliği, Şırnak Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü, Şırnak Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği ile Şırnak Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanlığı temsilcileri katıldı.

Konuya ilişkin yapılan açıklamada, "Projenin amacı Şırnak'ta uzun yıllardan beri devam eden arıcılık sektörünün gelişmesi ve kırsal kalkınmada öncü rol alması için ilgili paydaşların işleteceği bir 'Bal Kümesi Geliştirme Merkezi' kurulmasıdır. Şırnak ilinde bal üretiminin ve katma değerinin artırılması, özellikle kırsal kesimde yaşayan vatandaşların gelir seviyelerinin yükseltilmesi hedeflenmektedir. Proje kapsamında üreticilerin ihtiyaç duyduğu üretim araçlarının bu merkezde üretilerek çiftçilere ulaştırılması istenmektedir. Böylece daha düşük maliyetlerle üretim yapma imkânına kavuşan çiftçilerin bal üretimlerini artırmaları beklenmektedir.

Bal Kümesi Geliştirme Merkezi bünyesinde kurulacak tesisler şunlardır: Petek Üretim Tesisi, Arı Yemi Üretimi Tesisi, Kovan Üretimi Tesisi, Ana Arı Yetiştirme Tesisi, Ar-Ge Bölümü ve Satış Pazarlama Bölümü. Şırnak Üniversitesi, Şırnak İli Arı Yetiştiricileri Birliği ortaklığında ve Dicle Kalkınma Ajansı'nın öncülüğünde hayata geçirilecek proje ile Şırnak uzun vadede bal üretim merkezlerinden biri haline getirilecektir." denildi. (İLKHA)




 

Bu haberler de ilginizi çekebilir