• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Mustazaflar Cemiyeti`nden "Batman Üniversitesi" açıklaması
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Mustazaflar Cemiyeti Batman Şubesi, Batman Üniversitesinde yaşanan "Kılık-Kıyafet Yasağı" olayı ve bu olayın basına yansımasından sorumlu tutularak görevinden uzaklaştırılan İslami İlimler Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Davut Okçu hakkında yazılı bir açıklama yaptı.

Yapılan açıklamada, "Batman Üniversitesi Rektörlüğünce kısa bir süre önce (07.12.2017)  İslami İlimler Dekanlığına hitaben gönderilen üst yazısında  en kutsal değerlerimiz olan tesettür ve tesettürlü öğrencilerden sanki öcüymüş gibi bahsedilmesi, onlara yönelik kılık kıyafet yönetmeliği gereği yapılması gerekenin uygulanması şeklindeki Rektör Prof. Dr. Aydın Durmuş'un e-imzalı yazısı,  bir vesile ile kamuoyu ile paylaşılmış ve bunun üzerine Rektörlük tarafından konuya ilişkin bir açıklama yapılmıştı. Özrü kabahatinden büyük bu açıklamanın yankıları hâlen devam ederken, hemen akabinde aynı üniversitede dekan yardımcısı, aynı zamanda toplum içinde de saygın bir şahsiyet, Batman Üniversitesi Rektörlüğü OHAL Koordinasyon Bürosu tarafından görevden uzaklaştırılma cezası ile cezalandırılmıştır." denildi.

"Bütün kurum ve şahıslar asli vazifelerinin millete hizmet etmek olduğunu unutmamalı"

Hiçbir kurum ve şahsın Müslümanların kutsallarına dil uzatamayacağı belirtilen açıklamada, "Bu memleket Müslüman memleketidir. Bu çocuklar (öğrenciler) Müslüman evladıdır. Hiçbir gerekçe ile hiçbir kurum ve şahıs, kutsallarımıza dil uzatamaz, mukaddesatımızla uğraşamaz, ellerindeki yetki ve otoriteyi kendi şahsi düşünce ve emellerine alet edemez. Yanlış inisiyatif kullanan, yetkilerini aşan bütün kurum ve şahıslar asli vazifelerinin millete hizmet etmek olduğunu unutmamalı, yetkilerini aşmamalı, adaletten ayrılmamalı ve milletle uğraşmaktan bir an önce vazgeçmelidirler." ifadelerine yer verildi.

"Üniversitemizi daha ileriye taşıyacak projeler üretmeye davet ediyoruz"

Yanlışta ısrar edilmemesi gerektiğine vurgu yapılan açıklamada, "Bu konu hakkında ilgili kurum ve mercileri daha duyarlı olmaya, yanlışlarda ısrar etmemeye, Müslüman halkın hassasiyetlerine kıymet vermeye, Üniversitemizi daha ileriye taşıyacak projeler üretmeye, Batman'ımızı bu türden polemiklerle gündem etmemeye ve toplumu germemeye davet ediyoruz." denildi. (İLKHA)


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir