• DOLAR 32.378
  • EURO 35.001
  • ALTIN 2325.92
  • ...
BDP Çözüm İçin Öcalan ve Kandil`i İşaret Etti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Diyarbakır`da düzenlediği basın toplantısında sorunların çözümünde Kandil ve Abdullah Öcalan`ın muhatap olduğunu söyledi.

Toplantıya katılan BDP Genel Başkan Yardımcısı Gültan Kışanak, Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Genel Başkanı Ahmet Türk ve DTK Genel Başkan Yardımcısı Aysel Tuğluk`un da `muhataplık` konusunda benzer ifadeler kullanması dikkat çekti.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Konukevi`nde yapılan toplantıda, ilk sözü DTK Genel Başkanı Ahmet Türk aldı. Türk, Nevruz`da halkın talebi ve muhatabının ortaya çıktığını belirterek, "Bu muhataplarıyla sorunun çözümü konusunda mesaj vermiştir. Başka noktalara çekerek, Kürtlerin kafasını karıştırarak, basına sızdırarak bu sorunu ertelemeye ve çözümsüzlüğe götürmeye çalışan mantıkla karşı karşıyayız. Milyonlar `Öcalan`a özgürlük` diyorsa, bunu görmemezlikten gelirseniz demokratik siyaset içerisinde halkın desteğini alan siyasi partileri görmemezlikten gelirseniz sahte muhatapları ortaya atarak sorunu çözmeye kalkarsanız kimse inanmaz." ifadelerini kullandı.

BDP Genel Başkan Yardımcısı Gültan Kışanak ise Nevruzu kutlamak için sokağa çıkan herkese kadın yaşlı demeden acımasızca bir saldırı olduğunu iddia etti. Kışanak, "Ahmet Türk`e saldırı ne kadar pervasız olunduğunun göstergesidir. Hükümetin kayıtsızlığı, soruşturma yürütme zahmetinde dahi bulunmaması asla kabul edilemeyecek bir durumdur. Sayın Öcalan`ın dahil edilmediği bir süreçten Kürt sorununa çözüm çıkmayacaktır. Geleceğe doğru yön vermek isteyenler tabloyu doğru okumalıdır. Halkın siyasi tercihleri baskı politikasıyla değiştirilemeyecek kadar güçlüdür." şeklinde konuştu.

DTK Genel Başkan Yardımcısı Aysel Tuğluk da Nevruz`da halkın devlete `benim irademi tanı` dediğini ileri sürdü.
Tuğluk şunları söyledi: " Halkımız oyalama ve zamana yaymaya dayalı siyaseti ret etmektedir. `Ya gerçekten sorun çözülür ya da çözmezseniz ben de direnişimi devam ettireceğim` diyor halk. Kürt siyasetinin muhatap sorunu yoktur. Birinci aktör Sayın Öcalan`dır. Hiçbirimiz Sayın Öcalan`ı dışarıda bırakan çözümü kabul etmiyoruz. Çünkü burada çözüm görmüyoruz. Kandil ve BDP de muhataptır. Kürtlerin muhatabı nettir. Talepleri de nettir."

DEMİRTAŞ, PKK HARİÇ HERKESE ÇAĞRIDA BULUNDU
BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ise nevruzda yaşamını yitirenlere rahmet dilediğini belirtti. Demirtaş, operasyonların durdurulmasını isterken, Öcalan`a yönelik olduğu iddia edilen tecridin son bulmasını istedi. Her türlü siyasi operasyonların durdurulmasını talep eden Demirtaş, siyasetçi ve sivillerden bir barış konseyinin kurulmasını ve Meclis`in buna görev vermesini istedi. Demirtaş`ın terör örgütü PKK`ya hiçbir çağrıda bulunmaması ise dikkat çekti.

Demirtaş, şunları söyledi: "Öcalan`ın özgürlüğüne dair talebinden vazgeçmeyeceği, muhatapların Öcalan, Kandil ve BDP`nin olduğu ortaya çıkmıştır. Talepleri ana dilden eğime, yerel özerkliğe kadar ortaya çıkarmıştır." iddiasında bulundu.
AK Parti`nin kendilerinden muhataplık değil işbirlikçilik istediğini iddia eden Demirtaş, şunları söyledi: " Hükümetle görüştük. Bu görüşmede kopan müzakere sürecinin yeniden başlaması için görüştük. AK Parti bizden istediği muhataplık değil işbirlikçilik ve destek istiyor. Biz Öcalansız ve PKK`sız çözüme inanmadık."

Kaynak: Ajanslar

Bu haberler de ilginizi çekebilir