• DOLAR 32.594
  • EURO 34.807
  • ALTIN 2426.331
  • ...
"Kudüs tasarısını BM Genel Kurulu`na taşıyacağız"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ANKARA - (AA) Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cibuti Cumhurbaşkanı İsmail Omar Guelleh ile Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde görüşmesinin ardından ortak basın toplantısı düzenledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Kudüs'ün tarihi statüsünü değiştirecek bu tehlikeli hamleyi önlemek amacıyla BM Güvenlik Konseyi'ne sunulan karar tasarısı maalesef ABD'nin vetosuna takıldı. Karar tasarısının diğer 14 ülkenin tamamı tarafından desteklenmiş olması önemli ve manidardır." dedi.

BM Güvenlik Konseyi'ne sunulan Kudüs tasarısı ile ilgili Erdoğan, "Şimdi inşallah bu tasarıyı BM Genel Kurulu'na taşıyacağız. Uluslararası toplumun Genel Kurul'da adalet, hakkaniyet ve barıştan yana güçlü bir tavır sergileyeceğine inanıyorum." ifadelerini kullandı.

Cibuti Cumhurbaşkanı Guelleh

Cibuti Cumhurbaşkanı İsmail Ömer Guelleh de konuşmasında, "İki ülke arasında kardeşlik çerçevesinde çok önemli ve verimli bir iş birliği söz konusu. Bugün açıklanan anlaşmalar hariç, şimdiye kadar 40'tan fazla iş birliği anlaşması imzaladık." diye konuştu.

Guelleh, Türkiye'nin öncülüğünde Cibuti'de inşa edilen 14 milyon metreküp aktif depolama hacmine sahip olacak ve temelden 71 metre yükseklikte inşa edilecek Ambouli Dostluk Barajı'na değinerek, "Bu baraj, yıllık 14 milyon metreküp kapasitesiyle 3 bin aileye tarım yapma imkanı sağlayacak ve yer altı su kaynaklarımızın yenilenmesine zemin hazırlayacak." ifadelerini kullandı.

"İİT Olağanüstü Zirvesi'nin sonuçlarını memnuniyetle karşılıyorum"

Cumhurbaşkanı Erdoğan`a Kudüs konusunda gösterdiği hassasiyetten dolayı teşekkür eden Guelleh, "Ayrıca, İslam İşbirliği Teşkilatı`na Olağanüstü Zirve çağrısı yapmanızdan dolayı da teşekkür ediyorum. Gerçekten de bu zirvenin sonuçlarını memnuniyetle karşılıyorum." şeklinde konuştu.

Guelleh, Türkiye`nin terör riskine rağmen yaklaşık 4 milyon mülteciye ev sahipliği yaptığına dikkati çekerek, Erdoğan`a hitaben “Türkiye`yi yeni bir istikrar ve refah dönemine geçirdiniz ve bunu da tüm istikrarsızlaştırma çabalarına rağmen gerçekleştirdiniz. Burada liderliğinizi tebrik etmek istiyorum." değerlendirmesinde bulundu.

Türkiye ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getiren Guelleh, “Görüşmelerimizde ve ikili ilişkilerimizle ilgili konularda göstermiş olduğunuz anlayıştan dolayı teşekkür ediyorum." dedi.

Guelleh, konuşmasını "İnsanlığın tamamı için yaptıklarınızdan dolayı da sizin her zaman yanınızda olacağız.” sözleriyle tamamladı.

Bu haberler de ilginizi çekebilir