• DOLAR 32.605
  • EURO 34.824
  • ALTIN 2492.9
  • ...
Mardin`deki `Kudüs Nöbetine` konser desteği
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Mardin'de aralarında Memur-Sen, MÜSİAD, Dost-Der, Ensar Vakfı, Cihannüma ve İlim Yayma Cemiyetinin de yer aldığı sivil toplum kuruluşlarının oluşturduğu Mardin Kudüs Platformunca, 15 Temmuz Demokrasi ve Şehitler Parkında kurulan çadırda devam eden Kudüs nöbetine konserli destek geldi.

İslami marş ve ezgileriyle gençler arasında geniş bir dinleyici kitlesine sahip olan Grup Yürüyüş ile İlahi Sanatçısı Ammar Acarlıoğlu'nun verdiği konser, Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı, protokol konuşmalarıyla devam etti.

Etkinliğe katılan Mardin Artuklu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Ağırakça, meydanda yaptığı konuşmada, Kudüs ve Mescid-i Aksa'nın 50 yıldır işgal altında olduğunu belirtti.

Kudüs'ün bir dava olduğunu ve Filistin'in ümmetin kanayan yarası olduğunu anımsatan Ağırakça, Kudüs'ün Hz. Peygamber'in (sav) isra ve miraç mekânı olduğunu söyledi. Kudüs'ün İslam âlemine ait olan bir mekân olduğunu ve kutsal olduğunu dile getiren Ağırakça, şunları söyledi:

"Bugün bütün dünya Kudüs üzerinde hâkim olmak istiyor. Ancak bu hüküm sadece İslam peygamberine aittir. Allah Resulü, miraçta bütün Peygamberlere namaz kıldırırken, Allah tarafından da bu mekân kendisine tevdi edilmiştir. Cenabı Allah, Hz. Peygamber'i Kâbe'den de miraca çıkarabilirdi. Ama Kudüs'e özellikle gönderildi ve orada bir devir teslim töreni de yapıldı. Bu kutsal mekânı, Müslümanlar hiç kimseye bırakmayacaklardır ve bırakmayacağız."

Mardin Sivil Toplum Kuruluşları (STK) Platformu Başkanı Mustafa Aydın ise Kudüs var oldukça Kudüs'ten beslenmeye devam edeceklerini ve sahip çıkacaklarını söyledi. 

Mardin Kudüs Platformu adına bir konuşma yapan Ömer Kaya da yaklaşık 10 gündür soğuğa rağmen Kudüs nöbeti tutmaya devam ettiklerini söyledi.

Yapılan konuşmaların ardından Beytülmakdis Çalışmaları Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Khalıd El-Awaisi, dua okudu. Yapılan duaya katılımcılar hep bir ağızdan 'âmin' dedi.

Açılış konuşmaları ve duanın ardından konsere geçildi. Yağan yağmura rağmen Grup Yürüyüş ile İlahi Sanatçısı Ammar Acarlıoğlu'nun Kudüs ve Filistin ile ilgili seslendirdikleri ilahilere vatandaşların da eşlik ettiği görüldü.

Etkinliğe Mardin Valisi ve Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Mustafa Yaman, Mardin Artuklu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Ağırakça, Mardin STK Platformu Başkanı Mustafa Aydın, TÜGVA İl Temsilcisi Mesut Çetin, İlim Yayma Cemiyeti Başkanı Necmettin Başboğa, MÜSİAD Başkanı Nurettin Kasap, Eğitim Bir- Sen Başkanı Eyyüp Değer ve vatandaşlar katıldı. (M. Salih Keskin - İLKHA) 




























 

Bu haberler de ilginizi çekebilir