• DOLAR 32.593
  • EURO 34.859
  • ALTIN 2508.273
  • ...
İttihad`ul Ulema`dan Göktaş Hoca`ya yönelik saldırıya tepki
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İttihad'ul Ulema Genel Başkanı Molla Enver Kılıçarslan, Doğruhaber Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni, Âlim Mehmet Göktaş'ın katılımıyla Erzurum Atatürk Üniversitesinde düzenlenen "Modernizm ve İslam" konulu konferansın, kendilerini "ülkücü" olarak tanıtan bir grup tarafından basılması ve katılımcıların darp edilmesine sert tepki gösterdi.

Mehmet Göktaş'ın her fırsatta Türkiye'de yaşayan her kesime İslam'ı anlatıp hizmetlerde bulunduğunu belirten Kılıçarslan, saldırıyı gerçekleştirenlerin Türkiye ve İslam düşmanlığından başka bir şey yapmadıklarını kaydetti. Konuşmasında yetkililere de çağrıda bulunan Kılıçarslan, birlik ve beraberliğe engel olan ırkçılığın önünün açılmaması için bu tür hadiselerin önüne geçilmesi gerektiğini ifade etti.

Mehmet Göktaş'ın büyük bir âlim ve İslam'ın hizmetkârı olduğunu aktaran Kılıçarslan, "Allah'u Teâlâ Kur'an'ı Kerim'de, 'Biz insanı en güzel güzel ve mükemmel şekilde yarattık' buyuruyor. Allah'u Teâlâ bu kâinatı insanlar için yaratmış ki insan da Rabbini tanısın. Maalesef dünyaya gelen insanlardan bazıları ne Allah'ı, ne dinini ne de Kuran'ı tanımışlar. Bir arkadaşımız, İttihad'ul Ulema'nın da üyesi olan Mehmet Göktaş büyük bir âlim ve Enbiyaların varisidir. İnsanlıkta gerçekten kemale ermiştir. Mehmet Göktaş, Allah dininin hizmetinde, Peygamber, Kur'an ve Ashabın yolunu takip eden bir şahsiyettir." dedi.

Göktaş Hoca'nın her kesime İslami hizmetlerde bulunduğunu vurgulayan Kılıçarslan, "Peygamberimiz bir hadisi şerifinde, 'İnsanların en hayırlısı, insanlara en hayırlı olanıdır.' Başka bir hadisi şerif de, 'Allah'ın en çok sevdiği kişiler Allah'ın kullarına en çok nasihatte bulunanlardır' diye buyuruluyor. Mehmet Göktaş hocamız da Kur'an-ı kendine rehber edinip, Peygamberi önder kılmıştır. Allah ve Peygamber yolunda insanlara Kur'an-ı tebliğ ediyor. Her zaman Kürt, Türk, Fars, Arap, Zaza ve Türkiye'de yaşayan her kesime İslam'ı anlatıp hizmetlerde bulunuyor. Şimdiye kadar ne bir dost ne de bir düşmanın kendisinden rahatsız olduğunu duymadık. Türk olmasına rağmen bütün ırklara İslami hizmetlerde bulunuyor." diye konuştu.

"Mehmet Göktaş, hayatını İslam'a ve Kur'an'ın hizmetine adayan bir âlimdir"

Konuşmasının devamında Kılıçarslan, şunları söyledi: "Elhamdülillah biz Kürt olmamıza rağmen Göktaş hoca da bizim camiamızdan bir ferttir ve 30 yıldır bu bölgede Kürt ırkçılığını yapanlarla mücadele ediyoruz. Kim ırkçılık yaparsa o Allah'ın, Peygamberinin davasından uzaktır. Peygamberimiz bir hadisi şerifinde, 'Hepiniz Âdem'densiniz, Âdem'de topraktandır' buyuruyor. Arap'ın Acem'e, Acem'in de Arap'a üstünlüğü yoktur. Üstünlük takvayladır' buyuruyor. Bizim de davamız insanları Allah'a yakınlaştırmaktır. Onların Peygamberi ve kitabı tanımalarını sağlamaktır. Bugün maalesef bazı insanlar Allah'ı, Peygamberi, Kitabı ve İslam dinini tanımadıklarından hatta Türk olduklarını iddia edip Türkçülüğü dahi bilmediklerinden dolayı bu hassas dönemde insanları Allah'a itaate davet eden Mehmet Göktaş gibi bir âlimi hedef alabiliyorlar. Mehmet Göktaş, hayatını İslam'a ve Kur'an'ın hizmetine adayan bir âlimdir. Acaba bu insanla ne alıp veremediğiniz vardı ki kalkıp konferansını bastınız. Bugün üniversiteler fuhuş yuvası haline gelmişken, öğrencileri Kürt, Türk, Arap, Acem ayırmaksızın İslam'a davet eden bir hocaya saldıranlar insanların en kötüleridir. Ne insanlığı, ne de İslamiyet'i tanımışlardır."

"Yetkililer birlik ve beraberliğin bozulmaması için bu tür insanlara fırsat vermemelidir"

Yaşanan saldırıyı kınadıklarını belirterek, bu tür hadiselerin bir daha yaşanmaması için yetkililere de çağrıda bulunan Kılıçarslan, "Arap atasözünün dediği gibi, 'Ahmaka en iyi cevap sessiz kalmaktır.' Bunlar Yahudi ve Hıristiyanların oyunlarına gelmişler. Bunlar ekonomi de, İslami ve başka yönde ilerlediği için Türkiye düşmanlığını yapıyorlar. Türkiye ilerledikçe tüm bu müstekbir Batı ülkeleri istiyorlar ki Türkiye karışsın, insanlar birbirlerine saldırsınlar. Ta ki Türkiye hem din de hem de ekonomide batsın. Maalesef bazı insanlar cahillikleriyle bu oyuna gelmişlerdir. Bir camia olarak bizim bu oyuna gelmememiz gerekir. Bu ahmakların cevabını sessiz kalarak vermemiz gerekir. Yetkililerden ricamız; bu tür insanlara fırsat vermeyip önlerini açmamalarıdır. Yoksa yolu açılsa Türkiye yine Yahudi ve Hıristiyanların oyununa gelecek. Bugün Suriye, Mısır, Yemen, Irak bakıyoruz, Yahudi ve Amerika'nın oyununa gelmiş ve bu yüzden güçsüz, kuvvetsiz olmuştur. Ta ki bu devletler onların kaynaklarının üzerine oturmuşlardır. Yahudi ve Hıristiyanların ülkemizdeki amaçları da bizi birbirimize kırdırtıp, kaynaklarımızın üzerine oturmasıdır. Mehmet Göktaş gibi hizmet ehli bir kişiye saldıranlar Yahudi ve Hristiyanlara hizmet edip bu ülkeye en büyük ihaneti yapmaktadır. Bu yüzden yetkililer bu ülkeye, dinine, milletine zarar vermemeleri için bu insanlara fırsat vermemelidir. Müslümanların birlik ve beraberliklerinin bozulmasına müsaade edilmemelidir." ifadelerini kullandı.(M.Fatih Akgül-İLKHA) 




 

Bu haberler de ilginizi çekebilir