• DOLAR 32.609
  • EURO 34.811
  • ALTIN 2496.512
  • ...
Bingöl`de Yeni Otogar hizmete açıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bingöl Simani Mahallesi'nde Beledi tarafından 26 bin 500 metrekarelik alana inşa edilen 27 otobüs peronlu şehirlerarası otobüs terminali hizmete açıldı.

Açılış törenine Bingöl Valisi Ali Mantı, Belediye Başkanı Yücel Barakazi, Bingöl Üniversitesi Rektörü İbrahim Çapak ile idari ve mülki amirler katıldı.

Bingöl Belediye Başkanı Yücel Barakazi, projedeki bir takım sıkıntılar nedeniyle otogarın gecikmeli olarak hizmet vermeye başladığını söyledi.

Barakazi, Yeni otogarın kente yakışır nitelikte modern bir yapıya sahip olduğunu belirterek: "Bugün itibariyle terminalimiz hizmet vermeye başladı. Yaklaşık 1 yıldır ihalemizi yapmış olmamıza rağmen gerek projedeki eksiklikler, gerek buradaki sorunlar nedeniyle 1 yıldır işletme sahiplerini bekletmek zorunda kaldık ve haklarını helal etmelerini istiyorum. Ana hatlarıyla eksiklikler giderildi, ancak bundan sonraki süreçte de bir takım eksiklikler çıkacaktır ve bu eksiklikleri de gidereceğiz." İfadelerini kullandı.

26.500 metrekarelik yeni otogar, 27 otobüs peronu, 172 araçlık otopark, sosyal donatı alanları, şoför dinlenme odası, yolcu bekleme holü, bilet satış reyonları, araç bakım istasyonları, zabıta kontrol noktası, bay ve bayan mescid, çocuk bakım odası, emanet odası, polis ofisi ve revirden oluşuyor. (İLKHA) 














 

Bu haberler de ilginizi çekebilir