• DOLAR 32.553
  • EURO 34.883
  • ALTIN 2422.83
  • ...
Mustazaflar Cemiyetinden faşist saldırıya kınama
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Mustazaflar Cemiyeti Genel Merkezi, Doğruhaber Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Mehmed Göktaş Hoca'nın şahsına yönelik dün Erzurum Üniversitesinde yaşanan faşist saldırıyı sert bir dille kınadı.   

Türkiye kamuoyuna mal olmuş, peygamber sevdalısı bir halkın büyük değer verdiği ve bu toprakların yetiştirdiği seçkin âlimlerden olan Mehmet Göktaş Hoca'nın Erzurum'da verdiği konferansın sabote edilmesini kabul edilemez olarak nitelenen açıklamada, saldırı sert bir dille kınandı.

Açıklamada devamla şu ifadeler kullanıldı;

"Mehmet Göktaş Hoca'nın Erzurum Atatürk Üniversitesi'nde "Modernizm ve İslam" konulu konferansta konuştuğu esnada, salonun basılıp katılımcıların darp edilmesi, İslam düşmanı üst aklın yereldeki piyonları eliyle gerçekleştirilmiş bir saldırıdır.

İslam düşmanlarının kontrol ettiği farklı kliklerin zaman zaman harekete geçirilerek toplumun önde gelenlerinin hedef alınmasını, hele hele bir ilim adamının saldırıya uğramasını ne dün kabul ettik ne de bugün ve yarın kabul edeceğiz.

Bu cüretkâr saldırının failleri Müslüman halkın lanetini aldığı gibi, hükümet de harekete geçip gerekli yasal süreci başlatmalıdır. Toplum vicdanında mahkûm olan aciz mahlûklar, yargı önünde hesap vermeli ve gerekli cezaya çarptırılmalıdırlar. Ayrıca konferansın verildiği salonda olup da saldırganlara müdahale etmeyen, insanların darp edilmesini izleyen polis hakkında da gerekli soruşturma başlatılmalıdır.

Şehir şehir dolaşıp, meydan meydan Hz Muhammed aleyhi selatu vesselamı, peygamber sevdasını topluma anlatan bir âlimin hedef alınması; geçiştirilecek, hiç olmamış gibi görmezden gelinecek bir hadise değildir. Toplumun sinir uçlarıyla oynamak büyük bir hatadır. Hükümet bu gibi provokatif saldırıların önlemini derhal almalıdır.

Yaşanan saldırıyı kınadığımızı, tel'in ettiğimizi yineliyoruz. Saldırının hedefi olan Mehmet Göktaş Hoca'ya da geçmiş olsun dileklerimizi sunuyoruz."  (İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir