• DOLAR 32.335
  • EURO 35.126
  • ALTIN 2309.58
  • ...
SON DAKİKA
Batman'da hac kayıt ve yenileme işlemleri başladı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Batman İl Müftülüğü tarafından yapılan açıklamada, hac farizasını yerine getirmek isteyen, ilk defa kayıt yaptıranlar ile önceki yıllarda kaydı olan vatandaşların 21-29 Aralık 2017 tarihleri arasında işlemlerinin yapılacağı duyuruldu.

Konuyla ilgili açıklama yapan İl Müftüsü Turgut Erhan, bu sene Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından "Otomatik Kayıt Yenileme" işlemi yapılacağını söyledi.

Erhan, "Önceki yıllarda kayıt yaptıran vatandaşların kayıt yenileme ve ilk defa kayıt yaptıracakların işlemleri 21-29 Aralık 2017 tarihleri arasında yapılacaktır. Başkanlık tarafından daha önce hac kaydı olup ve 2017 yılında hac kurasına katılan ancak kesin kayıt hakkı elde edemeyen hacı adaylarının kayıt yenileme işlemleri otomatik olarak yapılacaktır. 2018 yılında ilk defa kayıt yaptıracak vatandaşlarımızın ise kişi başı 20 TL ön kayıt ücretini anlaşmalı bankalardan birine yatırdıktan sonra elektronik ortamda (http://hac.diyanet.gov.tr) veya müftülüklerimize bizzat gelerek kayıtlarını yapabileceklerdir." dedi.

Vatandaşların iletişim bilgilerini mutlaka güncellemeleri gerektiğini belirten Erhan, "Vatandaşlar, iletişim bilgilerini elektronik ortamda (http://hac.diyanet.gov.tr) veya müftülüklere bizzat müracaat ederek güncellemeleri daha sonraki süreç için önemlidir. 2017 yılı ve önceki yıllarda hac kurasına katılıp kesin kayıt hakkı elde edemeyen hacı adaylarının; hacca gitme, hac konaklama türlerini tercih etme ve varsa kuraya beraber katılmak istediği kişilerde değişikliklerini 21-29 Aralık 2017 tarihleri arasında yapabileceklerdir." diye konuştu. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir