• DOLAR 32.604
  • EURO 35.019
  • ALTIN 2425.274
  • ...
Bingöl`de Kur`an-ı Kerim`i ve ezanı güzel okuma yarışması yapıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Din öğretimi Genel Müdürlüğü ve Bingöl İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen Anadolu İmam Hatip Liseleri arası  "Genç Sâda Kur'an-ı Kerim'i, Ezanı Güzel Okuma ve Hafızlık yarışması" yapıldı.

Merkez Solhan Ulu Cami'inde düzenlenen ve 6 imam hatip lisesinin yarışmacı olarak katıldığı etkinliğe, İl Milli Eğitim Müdürü Kadri Engin, İlçe Müftüsü Ali İkiz, Solhan Belediye Başkanı Abdulhakim Yıldız, Solhan İlçe Milli Eğitim Müdürü Ali İhsan Yanılmaz, Okul müdürleri, öğrenciler ve veliler katıldı.

"Bizim gözümüzde, yarışmaya katılan bütün öğrencilerimiz birincidirler"

Yarışma sonrasında bir konuşma yapan Bingöl Milli Eğitim Müdürü Engin, Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Din öğretimi Genel Müdürlüğü ve Bingöl İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından geleneksel olarak ikincisini düzenledikleri "Genç Sâda Kur'an-ı Kerim'i, Ezanı Güzel Okuma ve Hafızlık yarışması." yapıldığını söyledi.

Engin, "Yarışmayı çok güzide bir ilçemiz olan Solhan'da düzenliyoruz.  Bu bir yarışmadan öte sosyal kaynaşmayı sağlamak için yapılan bir etkinliktir. Bugün burada güzel kardeşlerimiz Kur'an-ı Kerim'i en güzel şekilde okuyarak, Kur'an-ı bir kez daha sevdirmenin, bir kez daha okumaya bizleri teşvik etmenin gayreti içinde bulundular. Bizim gözümüzde, yarışmaya katılan bütün öğrencilerimiz birincidirler. Biz böyle bakıyoruz. Bu tür etkinliklerin ilimiz için hayırlara vesile olmasını diliyorum." ifadelerini kullandı.

Anadolu İmam Hatip Liseleri arası Genç Sâdâ Kur'an-ı Kerim'i Güzel Okuma Yarışması'nda Merkez Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Hamza Börçün birinci, Selahaddin-i Eyyübi Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Emre Gümez ikinci, 15 Temmuz Milli İrade Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Usame Akçabey ise üçüncü oldu.

Genç Sâda Ezan'ı Güzel Okuma Yarışması'nda Genç Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Furkan Andıç birinci, Selahaddin-i Eyyubi Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Furkan Deveci ikinci, Bingöl Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Murat Umut Beki ise üçüncü oldu.

Hafızlık yarışmasında ise Genç Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Veysel Barut birinci oldu.

Dereceye giren öğrencilere İl Milli Eğitim Müdürü Kadri Engin ve protokol tarafından plaket, katılım belgesi ve çeşitli hediyeler verildi. (Nihat kanat-İLKHA)




















 

Bu haberler de ilginizi çekebilir