• DOLAR 32.323
  • EURO 35.094
  • ALTIN 2306.902
  • ...
Filistin Direniş Cephesinden HÜDA PAR ve Diyarbakır halkına teşekkür
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Emperyalist ABD'nin Kudüs'ü işgalci siyonistlerin sözde başkenti olarak ilan etmesini tel'in etmek amacıyla, HÜDA PAR tarafından Diyarbakır'da düzenlenen "Kudüs'e Sahip Çıkıyoruz" mitingine katılan Filistinde siyonistlere karşı silahlı mücadele veren Hamas ile İslami Cihad Hareketi sözcüleri, miting hakkında duygu ve düşüncelerini İLKHA'yla paylaştı.

HÜDA PAR ve Diyarbakır halkına Kudüs hassasiyetinden dolayı teşekkür eden Hamas ile İslami Cihad Hareketi sözcüleri, Diyarbakır halkının Mescid-i Aksa'yı özgürleştiren Selahaddin-i Eyyubi'nin torunları olan izzetli bir halk olduğunu belirttiler.

İslami Direniş Hareketi (Hamas) Sözcüsü Sami Ebu Zuhri, Trump'un kararını tanımadıklarını ve Kudüs'ün İslam toprakları olduğunu söyledi.

Kudüs ve Filistin toprakları özgür olana kadar mücadelelerinin süreceğini dile getiren Hamas Sözcüsü Zuhri, "Bizler Hamas olark Donald Trump'un almış olduğu kararı asla kabul etmiyoruz. Trump'un böyle bir karar alma yetkisi yoktur. Kudüs İslam topraklarıdır, Amerika'nın toprakları değildir. Bundan dolayı bu karar batıl, geçersiz ve kanunsuzdur, hiçbir kanuni geçerliliği yoktur. Bizler, bu kararın geri alınması için elimizden geleni yapacağız. Sadece bu kararın geri alınması için değil, Allah'ın izniyle Kudüs ve Filistin toprakları özgür olana kadar mücadelemiz sürecektir." dedi.

"Diyarbakır halkımıza Kudüs ve Filistin davasına olan duyarlılıklarından dolayı teşekür ediyoruz"

Mitingi de değerlendiren Zuhri, "Öncelikle bizler HÜDA PAR'a yapmış olduğu bu muazzam çalışmalarından dolayı teşekkür ediyoruz. Ayrıca, Trump'un almış olduğu karar karşısında Diyarbakır halkımıza Kudüs ve Filistin davasına olan duyarlılıklarından dolayı teşekür ediyoruz. Bu tür çalışmaları devam ettirmelerini istiyoruz. Allah'ın izniyle bu azim ve gayretleri, Kudüs ve Filistin özgür olana kadar sürecektir." ifadelerini kullandı.

Filistin İslami Cihad Hareketi Szöcüsü Muin El Rifai ise Trump'un kararının sadece Filistin halkı ve Mescid-i Aksa'ya karşı alınmadığını, bütün İslam alemine karşı alındığına dikkat çekti.

Ümmetin, karara karşı yüksek sesle karşı çıkması gerektiğini vurgulayan Rifai, HÜDA PAR ve Diyarbakır halkının Mescid-i Aksa ve Filistin için muazzam çaba ve gayretlerinden dolayı gurur duyduklarını söyledi.

"Karar Filistin halkına veya sadece Mescid-i Aksa'ya karşı alınmış bir karar değildir"

Trump'un kararını İslam'ın mukaddesatına karşı yapılan açık saldırı olarak niteleyen Rifai, "Öncelikle Trump'un almış olduğu bu karar, İslam alemi topraklarını şekillendirmek için alınan bir karardır. Bu kararla batılıların amacı, bu toprakları yeniden şekillendirip siyonistlere peşkeş çekmektir. Bundan dolayı bizim mukaddesatlarımıza ve halkımıza karşı her türlü teröristliği yapıyorlar. Bu, Mescid-i Aksa'ya ve Filistin'deki mukaddesatımıza karşı yapılan açık ve aleni bir saldırıdır. Bizler halk olarak bu kararın karşısında duracağız, elimizden ne geliyorsa yapacağız. Bu çok önemli bir konudur. Bu karar, Filistin halkına veya sadece Mescid-i Aksa'ya karşı alınmış bir karar değil, bölgemizdeki bütün mukaddesatlara karşı alınmış bir karardır." şeklinde konuştu.

"Müslümanların tavrı net olmalıdır"

Müslüman ülkelerin başındaki yöneticilere büyük bir sorumluluk düştüğünü dile getiren Rifai, sözlerine şöyle devam etti:

"Burada şunu söylemek istiyorum: Müslümanların, bu karar karşısında tavırlarının net olması lazımdır. Mülümanların bu konuda yapmaları gereken sorumlulukları vardır. Bu karar nedeniyle Müslümanlar ABD'yle ilişkilerini kesmelidir. Ta ki Trump bu kararından vazgeçsin. Burada Müslümanların tavrı net olmalıdır, alınan bu karara karşı bütün ümmetin yüksek sesle karşı çıkmaları gerekiyor."

"HÜDA PAR'ın bu çalışmaları Kudüs'ün özgür olmasına sebep olacaktır"

Son olarak mitingi değerlendiren Rifai, "Öncelikle Diyarbakır halkının Mescid-i Aksa ve Filistin için bu muazzam çaba ve gayretleriyle gurur duyuyoruz. Bu halk, Mescid-i Aksayı özgürleştiren, onun için çaba ve gayret sarfeden Selahaddin-i Eyyubi'nin torunları olan izzetli bir halktır. Bizler, HÜDA PAR'ın Diyarbakır ve Türkiye'de İslam alemi için gerçek bir başlangıç olduğuna inanıyoruz. Allah'ın izniyle HÜDA PAR'ın bu çalışmaları Kudüs'ün özgür olmasına vesile olacaktır. Bu güzel ve anlamlı çalışmalarından dolayı Filistin'de mücadele eden halk adına HÜDA PAR'a teşekkür ediyoruz." ifadelerini kullandı. (M. Hüseyin Temel, Abdurrahman Tetik, Mehmet Çelik - İLKHA)




















 

Bu haberler de ilginizi çekebilir