• DOLAR 32.367
  • EURO 35.069
  • ALTIN 2325.165
  • ...
PKK operasyonunda 350 kilo amonyum nitrat ele geçirildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Batman'ın Hasankeyf ilçesinde gerçekleştirilen PKK operasyonunda tespit edilen 8 sığınakta 346 kilogram amonyum nitrat, çok sayıda EYP ile patlayıcı yapımında kullanılan malzeme ve bol miktarda yaşam malzemesi ele geçirildiği bildirildi.

Valilikten yapılan açıklamada, PKK'ye yönelik yapılan operasyonda, 8 ayrı mağara ve toprağa gömülü bidon tespit edildiği belirtildi.

Açıklamada, mağaralar ve bidon içerisinde yapılan incelemede; 20 kilogram teneke içerisinde amonyum nitrat ile güçlendirilmiş patlamaya hazır EYP düzeneği, 20 kilogram benzinle güçlendirilmiş amonyum nitrat, 346 kilogram amonyum nitrat, 8 büyük pilden oluşturulmuş EYP düzeneği, koli bandına sarılmış EYP düzeneği, EYP için anahtar sistemi, 500 gram kutu içerisinde elektrikli fünye, 4 adet 120 metre uzunluğunda kablo, 3 adet 8'li pil bloğu, 10'lu pil bloğu, 2 adet 4'lü pil bloğu, 3 adet koli bandı ile sarılı büyük pil, pil şarj aleti, el telsizi anteni, yaeusi marka el telsizi, 30x30 santim ebadında güneş paneli, 9 litre benzin, bol miktarda yaşam ve giyim malzemeleri ele geçirildiği kaydedildi.

Ele geçirilen malzemelerden delil niteliği olabileceklere el konulduğu belirtilen açıklamada, diğer malzemelerin Cumhuriyet Savcısının talimatı ile imha edilerek adli tahkikata başlanıldığı ifade edildi. (İLKHA)




 

Bu haberler de ilginizi çekebilir