• DOLAR 32.577
  • EURO 34.925
  • ALTIN 2432.34
  • ...
Rektörden 28 Şubat uygulaması
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan'ın 21 Ocak 2017 tarihinde Yükseköğretim Kurulunun (YÖK) önermesiyle Batman Üniversitesine rektör olarak atadığı Prof. Dr. Aydın Durmuş'un tesettür hazımsızlığı dikkat çekti.

Durmuş'un, İslami İlimler Fakültesi Dekanlığına gönderdiği yazı, 28 Şubat post modern darbe sürecini anımsattı.

Batman Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi Dekanlığına gönderdiği 1 Aralık 2017 tarihli yazısında Durmuş'un, "İlgi yazı ile Üniversitemizin Batı Raman Kampüsünde günün değişik saatlerinde ve farklı mekânlarda tamamıyla kapalı, pardösülü, peçeli ve gözlüklü vaziyette, bayan olduğu net olarak anlaşılamayan öğrencilere çok sayıda kişilerin şahit olduğu ve bu durumun endişe ve tedirginliğe yol açtığı; bu tur giyim tarzı için çözümün tespiti ve ilgili mercilerce ve Dekanlığınıza bilgi verilmesi talep edilmiştir. Bahse konu öğrenciler, Dekanlığınıza bağlı bölümlerde öğrenim gören öğrenciler olduğundan, Dekanlığınızca, 'Yükseköğretim Kurumları Öğrenci Kılık Kıyafet Yönetmeliği' kapsamında gerekli işlemlerin yapılması hususunda; Gereğini rica ederim." dediği öğrenildi.

Hatırlanacağı üzere Rektör Durmuş tarafından Batman Üniversitesi İslami İlimler Fakültesine ilahiyatçı olmayan dekan atanmıştı. (M. Sait Çelik - İLKHA)




 

Bu haberler de ilginizi çekebilir