• DOLAR 32.584
  • EURO 34.877
  • ALTIN 2429.61
  • ...
Hastane Koridorundaki Doğuma Soruşturma
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MARDİN - İddiaya göre, 7'inci gebeliği için Şırnak'ın idil İlçesine bağlı Ortaköy'den Nusaybin Devlet Hastanesine gelen Meşhure Şeşen, Kadın Doğum doktoruna gitmek istedi. Hastane fişini aldıktan sonra Doktor muayenesi önünde bekleyen Şeşen'in durumu ağırlaştı. İkinci katta bulunan doğumhaneye merdiven kullanılarak çıkarılan Şeşen, doğumhane koridorunda ayakta doğum yaptı. Çevredeki doktor ve ebeler tarafından Meşhure Şeşen doğumhaneye kaldırılırken doğan bebek küveze alındı. Yapılan tüm müdahalelere rağmen küçük bebek kurtarılamadı.

 

Koridorda yaşanan doğum ve çocuğun ölümü üzerine Baba Yusuf Şeşen Nusaybin Cumhuriyet Başsavcılığına gidere suç duyurusunda bulundu.

Sabah saat 07.45'ten 08.45'e kadar Kadın doğum doktoru muayenehanesi önünde beklediklerini ve hiç bir müdahalenin yapılmadığını ileri süren Baba Şeşen şöyle konuştu;

 

"Kimse bizimle ilgilenmedi. Eşim ağırlaşınca bir temizlik görevlisiyle birlikte eşimi merdiven kullanarak doğum servisine çıkarmak istedik. Doğum servisi koridorunda eşim ayakta doğum yaptı. Çocuk yuvarlandı ve kafası mermere çarptı. Benim bağırışlarımdan sonra doktor, hemşire ve ebeler geldi. Eşimi Kadın doğum servisine çocuğu da küveze koydular. Sonra çocuğun vefat ettiğini öğrendik. Sevinç günümüz acıya dönüştü. Hastane ve sorumlular hakkında şikayetçi olduk. Yaşadıklarımızın tamamı güvenlik kameralarında mevcut olması lazım" dedi.

 

Şeşen'in şikayetçi olmasından sonra Nusaybin Cumhuriyet Başsavcılığı duruma el koydu. Hastanedeki güvenlik kameralarına el koyan Cumhuriyet Savcılığı bebeğin ölüm sebebi için otopsi yaptı. Detaylı Otopsi için Mardin'e gönderilen aile buradan da Diyarbakır Adli Tıp kurumuna gönderildi.

 

Hastane yönetimi ise herhangi bir açıklama yapmadı. (Halil Akbalık - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir