• DOLAR 32.593
  • EURO 34.818
  • ALTIN 2421.01
  • ...
"25 Mayıs Katliamının Takipçisi Olacağız"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN - Batman Eski Valisi Salih Şarman, 25 Mayıs 1995'te Batman'da bir durağa konularak patlatılan ve 11 sivilin hayatını kaybettiği 16 kişinin de yaralandığı bombalama eyleminin MİT elemanları tarafından yapıldığı ve eylemi yapan kişinin kendi birlikleri tarafından yakalandığını ancak MİT'in, eylemcinin kendi elemanı olduğunu söyleyerek devreye girdiği, yönündeki açıklamaları kamuoyunda infiale neden olurken Batmanlılar konunun açıklığa kavuşması için yetkililerin bir an önce harekete geçmesini istiyor.

 

Gazetecilerin sorusu üzerine birkaç gün önce Batman Valisi Ahmet Turhan konuyla ilgili olarak, "savcıların gereğini yapacağını zannediyorum" sözüne atıfta bulunan Batman Baro Başkanı Av.Yusuf Tanrıseven, savcıların gereğini yapmaması halinde baro olarak suç duyurusunda bulunup konuyu takip etmek düşünce olduklarını söyledi.

 

Batman'ın eski Valisi Salih Şarman 25 Mayıs 1995 yılında Batman İmam Hatip Lisesi'nin yanında gerçekleştirilen bombalı saldırı hakkında yaptığı açıklamanın etkisi devam ederken konu ile ilgili olarak İlke Haber Ajansına konuşan Tanrıseven, çarpıcı açıklamalarda bulundu.

 

Salih Şarman'ın Batman hakkındaki açıklamalarının geçmişe ışık tutacak nitelikte olduğunu belirten Tanrıseven, "O dönemde ki yaşanan olaylara açıklık arz ediyor. Normal de böyle bir açıklama üzerine savcılığın soruşturma açıp olayın üzerine gitmesi gerekiyor. Eğer savcılık soruşturma açarsa biz bunun takipçisi oluruz. Yok, eğer savcılık soruşturma açmazsa biz baro olarak suç duyurusunda bulunup konuyu takip etmek düşüncesindeyiz"
Salih Şarman'ın söylediği sözleri sonra tekzip etmiş olsa bile ortada önemli bir konu olduğunu savunan Tanrıseven, savcının mutlaka o haberi yapan gazeteciyi çağırıp bir şekilde beyanını alması gerektiğini kaydetti.

 

Tanrıseven "Gerçekten bunlar söylendi de sonradan geri mi alındı, yoksa Salih Şarman bunu söylemedi de gazeteci yaklaşımıyla mı yazıldı?. Bence bunun aydınlığa çıkması içinde haberi yapan gazeteciyi çağırıp, mutlaka dinlemesi gerektiğini düşünüyorum. Çünkü bu konu araştırılmadan şu anda sağlıklı bir karar vermek sağlıklı olmaz. Eğer ses kaydı varsa ses kaydının alınması gerek, değilse sadece beyana bağlıysa öğrenilmesi gerekiyor. Salih Şarman gerçekten bu açıklamaları yaptı mı yoksa gazeteci kendi kafasından mı yaptı bunun açıklanması gerekiyor" ifadelerini kullandı. (Masum Günaydın-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir