• DOLAR 32.498
  • EURO 34.591
  • ALTIN 2480.937
  • ...
Meteorolojiden kuvvetli yağış uyarısı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Meteoroloji Genel Müdürlüğünün son değerlendirmelerine göre; Türkiye'nin iç ve batı kesimlerinin parçalı ve çok bulutlu, Marmara, Ege, Batı Akdeniz, İç Anadolu'nun batısı, Batı ve Orta Karadeniz ile Adıyaman, Adana, Mersin, Kırıkkale, Kırşehir, Aksaray, Nevşehir ve Yozgat çevrelerinin yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

Kıyılarda sağanak ve gök gürültülü sağanak, iç kesimlerde yağmur, gece saatlerinde Edirne çevrelerinde karla karışık yağmur şeklinde görülecek yağışların sabah ve öğle saatlerinde Antalya'nın doğu ilçelerinde (Manavgat, Akseki, Gündoğmuş, İbradı ve Alanya), akşam saatlerinde Kırıkkale, Çorum, Sinop ve Samsun çevrelerinde yerel olarak kuvvetli ve yer yer çok kuvvetli olması bekleniyor.

Sabah ve gece saatlerinde doğu kesimlerde yer yer sis ve pus hadisesi ile birlikte Doğu Anadolu'nun doğusunda buzlanma ve don olayı bekleniyor.

Hava sıcaklığının, kuzeybatı kesimlerde hissedilir derecede (4 ila 8 derece) azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.

Kuvvetli yağış uyarısı!

Yağışların; Antalya'nın doğu ilçelerinde (Manavgat, Akseki, Gündoğmuş, İbradı ve Alanya) yerel olarak kuvvetli ve yer yer çok kuvvetli (51-75 kg/metrekare), Kırıkkale, Çorum, Sinop ve Samsun çevrelerinde kuvvetli olması (21-50 kg/metrekare) beklendiğinden meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı (sel, su baskını, ulaşımda aksamalar ve benzeri) dikkatli ve tedbirli olunması gerektiği belirtildi.

BÖLGELERDE HAVA

Marmara: Çok bulutlu, aralıklı yağmur ve yer yer sağanak yağışlı, gece saatlerinde Edirne çevrelerinin karla karışık yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor.

Ege: Çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı yağmur ve sağanak, Güney Ege kıyılarının yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Akdeniz: Parçalı ve çok bulutlu, bölgenin batısı ile akşam saatlerinden sonra Mersin ve Adana çevrelerinin sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı, Kahramanmaraş çevrelerinin sabah saatlerinde yer yer sisli geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların Antalya'nın doğu ilçelerinde (Manavgat, Akseki, Gündoğmuş, İbradı ve Alanya) yerel olarak kuvvetli ve yer yer çok kuvvetli (51-75 kg/metrekare) olması bekleniyor.

İç Anadolu: Parçalı ve çok bulutlu, bölgenin batısı ile Kırıkkale, Kırşehir, Aksaray, Nevşehir ve Yozgat çevrelerinin yağmurlu, Kayseri çevrelerinin ilk saatlerde sisli geçeceği tahmin ediliyor.

Batı Karadeniz: Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı yağmur ve yer yer sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, akşam saatlerinde Sinop çevrelerinde yerel olarak kuvvetli (21-50 kg/metrekare) olması bekleniyor.

Orta ve Doğu Karadeniz: Parçalı, yer yer çok bulutlu, Orta Karadeniz'in yağmur ve yer yer sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Sabah saatlerinde iç kesimlerinde yer yer sis ve pus hadisesi bekleniyor.

Doğu Anadolu: Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde bölge genelinde yer yer sis ve pus hadisesi ile birlikte bölgenin doğusunda buzlanma ve don olayı bekleniyor.

Güneydoğu Anadolu: Parçalı ve az bulutlu, ilk saatlerde Adıyaman çevrelerinin hafif yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde yer yer sis ve pus hadisesi bekleniyor.

BAZI İLLERDE HAVA

Adana: Parçalı ve çok bulutlu, gece saatlerinde sağanak yağışlı 20°C

Ankara: Parçalı, çok bulutlu ve aralıklı yağmurlu 11°C

Diyarbakır: Az bulutlu, sabah ve gece saatlerinde sisli ve puslu 14°C

Erzurum: Parçalı ve az bulutlu, sabah ve gece saatlerinde yer yer sisli ve puslu 3°C

İstanbul: Çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren aralıklı yağmurlu 9°C

Manisa: Parçalı çok bulutlu, yağmur ve sağanak yağışlı 14°C

Trabzon: Parçalı ve çok bulutlu 21°C

Zonguldak: Parçalı, çok bulutlu ve aralıklı yağmurlu 12°C (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir