• DOLAR 32.525
  • EURO 35.041
  • ALTIN 2437.831
  • ...
İŞTE SELAHADDİN`İN TORUNLARI
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HABER MERKEZİ

HÜDA PAR tarafından düzenlenen, “Kudüs`e Sahip Çıkıyoruz” mitingi için Diyarbakır İstasyon meydanına akın eden onbinlerce Kudüs sevdalıları, etkinliğe saatler kala alanı doldurmaya başladı. Tekbirler eşliğinde emperyalist Amerika ve işgalci siyonistlerin aleyhine “Kahrolsun Amerika, Kahrolsun israil” sloganları atıldı. 7'den 70'e her yaştan Kudüs sevdalısı, katıldığı mitingde küfre ve emperyalizme karşı birlik beraberlik manzaraları oluşturdu. Sunuculuğunu Şehitler Kervanı Platformu Başkanı Ömer Çelik`in yaptığı program, Şeyh Münir`in Kur'an-ı Kerim tilaveti ile saat: 13.00'te başladı. Onbinlerin katıldığı “Kudüs`e Sahip Çıkıyoruz” dev mitingi büyük bir coşku ve duygu dolu anlara sahne oldu.

“VAHDETTEN BAŞKA ÇARE YOK”

Mitinginde on binlere hitap eden HÜDA PAR Genel Başkanı Yapıcıoğlu, ümmetin vahdetten başka çaresinin olmadığını söyledi. Kudüs`ün Müslümanların ilk kıblesi olduğunu hatırlatan Zekeriya Yapıcıoğlu, “O Kudüs ki Müslümanların iki kıblesinden ilki, yeryüzünde inşa edilen mescitlerin ikincisi Mescid-i Aksa, Mekke ve Medine`den sonra İslam`ın üçüncü haremi. İslam`ın beşinci harem-i şerif-i Diyarbakır`dan selam gönderiyoruz. Kudüs 1381 yıl önce Hz. Ömer devrinde İslam orduları tarafından fethedildi. 3 yıl kadar sonra Hz. Ömer devrinde fethedilen Diyarbakır`dan Kudüs`e selam olsun. Etrafı mübarek olan Kudüs`te nöbet tutan kardeşlerimize selam olsun. Amerika başkanının o uğursuz kararından sonra yaralanan 3 bin kardeşimize buradan selam olsun. Bu uğurda şehit olanlara, en son 8-9 yıl önce 2 bacağını kendinden önce şehit olarak gönderen Şehit İbrahim Ebu Süreyya`ya selam olsun.” dedi.

“FİLİSTİN`İN BAŞKENTİ BİR BÜTÜN OLARAK KUDÜS`TÜR”

İİT`nin toplantısına da değinen Yapıcıoğlu, konuşmasına şöyle devam etti: ”İİT bu nedenle olağanüstü toplantı kararı aldı. Çarşamba günü, toplantının yapıldığı gün sözüm ona bazı İslam ülkelerinden oluşan koalisyon ülkeleri bir başka İslam ülkesini, Yemen`i bombalıyorlardı. Eğer siz Doğu Guta'daki açlıktan bizar olmuş kardeşlerinize yardım edemezseniz, Yemen'de açlıktan derisi kemiğine yapışmış İslam ümmetinin küçücük bebelerini sadece seyrederseniz Kudüs için de bir şey yapamazsınız. Bu onların gücünden değil, bizim dağınık olmamızdandır. İİT Çarşamba günü toplandı. Bazı kararlar aldılar. Bunlardan bir kısmı elbette olumluydu. Bütün dünyaya çağrı yaptılar. Filistin`i tanıyın dediler. Başkenti Doğu Kudüs olan Filistin devletini tanıyın. BM`ye çağrıda bulundular. Dediler ki; ‘eğer BMGK vazifesini yapmazsa Güvenlik Konseyi'ni toplantıya çağırmaya hazırız. Biz Amerika`nın aldığı bu kararı gayrımeşru görüyoruz.` Bunlar güzel gelişmeler. Elbette İİT`nin Kudüs gündemiyle toplanması başlı başına güzel. Oradan çıkan kararlarda ‘Başkenti Kudüs olan Filistin` deseler de, basına verilen metinlerde başkentin Doğu Kudüs olduğunu söylediler. Biz de diyoruz ki; Filistin'in başkenti Doğu Kudüs değil, bütünüyle Kudüs`tür. Siz Kudüs`ün batısını siyonistlere terk ederseniz, yarın kendi başkentlerinize bile sahip çıkamayacaksınız.”

“EĞER GERÇEKTEN ABD`NİN KAHROLMASINI İSTİYORSAK BİRLİK OLACAĞIZ”

Kalabalığın “kahrolsun israil sloganları yükselince “ABD`nin kahrolmasını istiyorsak birlik olacağız.” diyen Yapıcıoğlu, “Tek yumruk olalım ki siyonizm devrilsin inşallah. Buradan basın mensubu kardeşlerim var, onların aracılığıyla sesleniyorum; siyonistlerin işgal ettiği topraklarda, vatanları işgal altında olan Filistinli kardeşlerimiz bu işgale karşı durduğunda onlara saldıran siyonistlerin saldırılarına “müdahale” diyorsanız eğer siz orada işgale karşı direnenlere gerçek mermiyle saldırıldığında siz “orantısız güç kullandınız diyorsanız” siz ne dediğinizin farkında değilsiniz. Eğer bilerek bu tabirleri söylüyorsanız, onları meşru görüp kullandıkları gücün aşırıya kaçtıklarını söylüyorsanız yazıklar olsun. Orada vatanları işgal edilmiş kardeşlerimiz çaresizlikten, kuşatılmışlıktan dolayı ancak taşlarla direnebilirken onlara silah sıkan siyonistlerin sıktıkları kurşunların plastik ya da gerçek olduğunu mu tartışıyorsunuz? Eğer siz vatanı işgal edilmiş insanların direnişini meşru görmüyorsanız, işgalcileri meşru görürseniz korkarım ki bunun bir adım sonrası o direnişçileri terörist olarak göreceksiniz.” ifadelerini kullandı. Ümmetin içerisine girdiği bu yoldan çıkış için yapılması gerekenler hakkında konuşan Yapıcıoğlu, konuşmasına şöyle devam etti:

İSLAM ÜLKELERİNİ YÖNETEN YÖNETİCİLERE SESLENİYORUM!

•          Birinci önceliğiniz adalet olsun. Kardeşlerinize adil olun. Hatta düşmanlarınıza bile adil olmak zorundasınız.

•          Ey İslam ülkelerini idare edenler! Siyonist terör şebekesini devlet olarak tanımaktan vazgeçin. Varsa bütün ilişkilerinizi ticari, askeri hepsini kesin.

•          Sizin ülkenizde varsa diplomat kılıklı siyonistleri derhal sınır dışı edin. Siyonistlerin yanında ülkenizi temsil etsinler diye gönderdiğiniz elçileriniz, konsoloslarınız varsa derhal geri çekin.

•          Ey İslam ülkelerinin yöneticileri! Şu yeşile boyanmış haritadaki bütün hava sahanızı siyonistlerin işgali atındaki havaalanlarına giden veya oralara inecek bütün uçaklara kapatın.

•          Kendi ülkelerinizde, kanunlarınızda değişiklik yapın. Terörizmi tanımlayın. siyonizmin en tehlikeli terör örgütü olduğunu kanunlarınızda yazın. Onlar sizin topraklarına ayak basıp kirletemesinler.

•          Kendi içinizdeki sorunlarınızı adalet temelinde çözün ve artık şu İslam birliğini de gündeminize alın.

Peki, biz ne yapacağız? Yöneticilerden bunu talep ediyoruz. Biz halkız, ümmetiz. Halk adına bunu talep ediyoruz onlardan. Müslüman halklara, İslam ümmetine sesleniyoruz. Onların STK`larına, siyasi partilerine sesleniyoruz; Sadece kızmak ve bağırmak çare değil. Çok bağırdık, kızdık. Ama derdimize çare olmadı. Öyleyse mevcut durumu değiştirmek için çareler aramalıyız. Bunu gündemin en üst sırasına almalıyız. Projelerinizi ortaya koyun. Ümitvar olunuz. Samimi olunuz. Gençler! çok çok okuyun. Fikren ve ruhen hazırlık yapın. Şu yüzde 1 bile olmayan siyonistlerin orada geçici olduklarına önce kendinizi inandırın. Haçlılar Kudüs`ü 88 yıl işgal altında tuttu. Bu sefer işgal 100 yıl sürdü. Yetmedi mi? Selahaddin-i Eyyubi Kudüs`ü fethetmeden 5 yıl önce Diyarbakır`ı ziyaret etti. Diyarbakır`da Diyarbekirli kadınlar Selahaddin-i Eyyubiye dediler ki; ‘bir emanetimiz var. Sana vermek istiyoruz. Bunu yerine ulaştırır mısınız? Dediler ki Mescid-i Aksa`yı hürriyetine kavuşturduktan sonra onu yıkaman için gülsuyu, gül yağı hazırladık. Bunu size veriyoruz.` Selahaddin-i Eyyubi o gül suyunu aldı. Ondan 5 yıl sonra Kudüs hürriyetine kavuştuktan sonra Mescid-i Aksa`yı onunla yıkattı. Ey bacılarım son söz size. Bahçelerinize gül ekin. Güller yetiştirin. İnşallah Kudüs`ün özgürlüğü yaklaşmıştır. İnşallah o gül suyuyla Kudüs`ü yeniden yıkayacağız.”

“KUDÜS PEYGAMBERLERİN VATANIDIR”

HÜDA PAR Genel Başkanı Yapıcıoğlu`nun konuşması sonrası konuşan İttihadül Ulema üyesi Osman Teyfur, Müslümanların her zaman Kudüs`ün muhafazası için mücadele etmesi gerektiğine işaret etti. Teyfur, “Kudüs, Peygamberlerin vatanıdır. Kudüs iyilerin merkezidir. Tevhid`in, muvahhidlerin yeridir. Peygamberler ve varisleri her zaman Kudüs`e sahip çıkmışlar, onu korumuşlardır ve kendilerini bu uğurda kurban etmişlerdir.” dedi.  Kudüs`ün Moğalların eline düştüğünü hatırlatan Teyfur, Müslümanların dağınıklığının Kudüs`ün işgaline zemin hazırladığını belirtti. Müslümanların ihtilafları yüzünden Kudüs bir kez daha zalimlerin eline düştüğünü söyleyen Teyfur şöyle devam etti: “Eğer bizler tövbe eder, dinimize dönersek, bu yolda yürürsek bir kez daha Mescid-i Aksa özgür olacaktır. Kudüs haçlıların eline düştüğünde Selahaddin-i Eyyubi haçlılara mektup yazdı. Bizim ihtilaflarımız yüzünden siz Kudüs`ü işgal ettiniz. Müslüman bu topraklarda oldukça size rahat yoktur.”

“KUDÜS SELHADDİN-İ EYYÜBİ`NİN TORUNLARINI BEKLİYOR”

Daha sonra halka Filistin İslam Cihad Hareketi Sözcüsü Muin el Rıfai seslendi. “Ey Selahadin`in torunları” diyerek seslenen Rifai, “Sizler ki Aksa`dan, Kudüs`ten haçlı ordularını nasıl çıkardınızsa bugün de aynı şekilde meydanları doldurup siyonistleri, Yahudileri Aksa`dan inşallah çıkaracaksınız. Yüzyıla yakındır Hristiyanlar, haçlı orduları Kudüs`ü istila ve işgal etmişler. Ümmet o vakitte paramparça ve güçsüz halde idi. Fakat Selahaddin-i Eyyubi`nin müjdesi geldi. Selahaddin Kudüs`ün, Aksa`nın hürriyetine vesile oldu.” dedi.

“KUDÜS İSLAM YURDU VE KIRMIZIÇİZGİMİZDİR”

Daha sonra platforma çıkan HAMAS Sözcüsü Sami Ebu Zuhri ise mitinge katılanlara HAMAS lideri İsmail Haniye`nin selamını getirdiğini söyledi. Ebu Zuhri, “Biz bugün buradan tüm dünyaya şunu haykırıyoruz. Kudüs İslam yurdudur, Amerika`nın değildir. Kudüs Selahaddin`i Eyyubi`nin torunlarının, yani sizlerindir, siyonistlerin değildir. Kudüs bizim kırmızıçizgimizdir. Biz Amerika`ya şunu söylüyoruz; israille alakanızı kesiniz ve ümmetten özür dileyiniz. Kudüs bizim dinimizin ve akidemizin bir cüzüdür. Kudüs Peygamberin ilk kıblesidir. Kudüs İsra ve Mirac`ın olduğu yerdir. Bundan dolayı bizler diyoruz ki; Trump büyük bir cürüm işledi. Müslümanlar onu asla affetmeyecektir. Bizler Diyarbakır`dan bu sloganları işitince şuna inanıyoruz ve anlıyoruz; Selahaddin`in torunları vardırlar ve var olacaklardır.” ifadelerine vurgu yaptı.

ZUHRİ: SELAHADDİ`NİN TORUNLARI KUDÜS`Ü ÖZGÜRLEŞTİRMEK İÇİN YOLDADIR

Zuhri, daha sonra şöyle devam etti: “Ne zamanki Selahaddin`i Eyyubi Kudüs`ü fethetti ve Müslümanlar arasında köleler paylaşılınca birini bir Müslüman alıp pazara götürdü. Fiyatını sorunca şöyle dedi. Bir haçlı dinarıdır. Bunu şunun için yaptı;  Yani Siyonistlerin ve haçlıların Müslümanların yanında hiçbir kıymeti yoktur. Bizler de şu Diyarbakır meydanından Trump`a şöyle sesleniyoruz; senin hiçbir kıymetin Müslümanların yanında yoktur. Buradan Selahaddin`i Eyyubi`nin torunları arasında Neteayahu`ya şöyle diyoruz; çok fazla sevinme. Selahaddin`i Eyyubi`nin torunları yoldadır. Bizlerde söz veriyoruz. Gece gündüz Kudüs`ü özgürlüğüne kavuşturmak için çalışıyoruz.”

VE ABDÜLHAMİD`İN TORUNLARI

Memur-Sen, Hak-İş, İHH İnsani Yardım Vakfı, Anadolu Gençlik Derneği (AGD), Cihannüma ve ÖNDER, ABD'nin Kudüs'ü israilin başkenti olarak tanıma kararına tepki için Ankara Anadolu Meydanı'nda ortak miting düzenledi. Mitingin açılış konuşmasını yapan Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, Kudüs'ün İslam dinine ait olduğunu ifade ederek, ABD Başkanı Donald Trump'ın Kudüs'ü "israilin başkenti" olarak tanıma kararına tepki gösterdi.

TERÖRİST İSRAİL, O TOPRAKLARIN İŞGALCİSİDİR

İsrail'in bir devletin değil işgalci terör örgütünün adı olduğunu dile getiren Yalçın, "Kudüs'ün sahibi de varisi de bellidir. Kudüs'ün maliki de zilyedi de bellidir. Filistin'in egemeni Filistin devletidir. Terörist israil, o toprakların işgalcisidir." dedi. Kudüs'ü "ümmet ve insanlık için kutsal emanet, değer biçilemez kıymet" olarak nitelendiren Yalçın, "israil denen siyonist çete için Kudüs'e el uzatmanın sonu, yok oluşu yaşayacağı kıyamettir." değerlendirmesinde bulundu. "Kudüs'ü yalnız bırakmak, Filistin davasını sahipsiz koymak; istikameti Fatiha olanlar için zillettir, kutlu davaya hıyanettir." ifadelerini kullanan Yalçın, "Mescid-i Aksa'yı siyonistlerin postallarının kirletmesine seyirci kalmanın felaketi talep etmek anlamına geleceğini" söyledi. Yalçın, "ABD duysun, İsrail anlasın. Kudüs özgür olana kadar, susmayacağız. Kudüs Siyonist işgalden kurtulana kadar, rahat durmayacağız." diye konuştu.

"KAVGA ÖNÜMÜZDEKİ YÜZYILIN KAVGASIDIR"

Hak-İş Genel Başkanı Mahmut Arslan da ABD'nin Kudüs'ü "israilin başkenti" ilan etme kararını tanımadıklarını belirterek, şöyle konuştu: "Okyanus ötesi ne söylerse söylesin, Trump'un Amerika'sı ne derse desin, hangi kararı alırsa alsın biz Kudüs kararını tanımıyoruz, tanımayacağız, bu kararın hiçbir hükmü yoktur çünkü Kudüs bizim kadim şehrimizdir. Ezeli ve ebedi başkentimizdir. Çünkü Kudüs için baş veririz, başkentimizi çiğnetmeyiz. Kudüs'ün kutsiyeti ve tarihi statüsü asla değiştirilemez, o statü kadim medeniyetimizin ruhu ve kadim merkezi olmasıdır." "Mescid-i Haram neyse, Mescid-i Nebevi neyse Mescid-i Aksa da odur." ifadelerini kullanan Arslan, Kudüs'ün ve Mescid-i Aksa'nın kendilerine emanet olduğunu söyledi. ABD Başkanı Trump'ın gelecek yüzyılı şekillendirmek için bilinçli bir karar aldığını söyleyen Arslan, "Kavga önümüzdeki yüzyılın kavgasıdır. Kendimizi önümüzdeki yüzyılın mücadelesine hazırlamalıyız." dedi.

TÜRKİYEDEN VE DÜNYADAN “KUDÜS KARARI” TEPKİSİ

ADANA

ABD Başkanı Donald Trump`ın Kudüs`le ilgili hain girişimlerine bir tepki de Adana`dan geldi. HÜDA PAR Adana İl Başkanlığının düzenlediği "Kudüs`e Sahip Çıkıyoruz" konulu kitlesel basın açıklamasında toplanan Adanalılar, ABD ve siyonist işgalcilere lanet yağdırdı. Yapılan açıklamalarda Kudüs`ün Filistin`in başkenti olduğu ve öyle kalacağı haykırıldı. Basın açıklamasına; Memur Sen Adana İl Başkanı Mehmet Sezer, Adana Sivil İnisiyatif Meclisi ASİM Başkanı Mahmut Eraslan ile çok sayıda STK`nın temsilcisi, kanaat önderleri, partililer ve 7`den 70`e kadın erkek halk yoğun katılım gösterdi. Ellerinde Filistin bayraklarıyla  "Kahrolsun Amerika, Kahrolsun israil" şeklinde sloganlar atan Adanalılar, Filistin`e destek pankartları açarak Kudüs davasına sahip çıktıklarını dile getirdiler.

ŞIRNAK-CİZRE

Şırnak merkez ve ilçeleri olan, Beytüşşebap, Cizre, Güçlükonak, İdil, Silopi ve Uludere'de faaliyet yürüten 28 Sivil Toplum Kuruluşu (STK), emperyalist Amerikan Başkanı Trump'un Kudüs'ü terör çetesinin sözde 'başkenti' olarak ilan etmesinin ardından Memur-Sen Şırnak temsilciliği öncülüğünde Cizre'de 'Kudüs'e özgürlük insanlığa barış' temalı miting düzenledi.

ERZİNCAN

Erzincan Valiliği ve Erzincan Belediyesi`nin organizasyonuyla Erzincan da “Kudüs Onurumuzdur” sloganıyla ABD Başkanı Donald Trump'ın Kudüs'ü siyonistlerin sözde başkenti olarak ilan etmesine yönelik tepki mitingi düzenlendi.

HATAY-İSKENDERUN

Hatay'ın İskenderun ilçesinde Sivil Toplum Platformu tarafından "Kudüs İslam'ındır" yürüyüşü düzenlendi. Havuzlu Çarşı'sında toplanan sivil toplum kuruluşları ve vatandaşlar, "Kudüs bizim kırmızı çizgimizdir", "Kudüs özgür değilse dünya tutsaktır", "Kudüs düşerse İstanbul düşer, İstanbul düşerse ümmet düşer" yazılı dövizler, Türkiye ve Filistin bayrakları ile Anıt Meydanı'na kadar yürüdü.

KAYSERİ

Kayseri'de, ABD Başkanı Donald Trump'ın Kudüs'ü "İsrail'in başkenti" olarak tanıma kararı protesto edildi. Gönüllü Kültür Kuruluşları Platformu ve Memur-Sen İl Temsilciliği öncülüğünde düzenlenen "Özgür Kudüs için yürüyüş" programı kapsamında bazı sivil toplum kuruluşu üyeleri ve öğrenciler, Kartal Şehitliği önünde bir araya geldi. Grup, Cumhuriyet Meydanı'na kadar yürüdü.

İSTANBUL-ESENLER

ABD`nin Kudüs`ü "İsrail'in başkenti" olarak tanıma kararı, İstanbul Esenler'de protesto edildi. Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, AK Parti İstanbul İl Başkanı Selim Temurci ve Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, Esenler Dörtyol Merkez Camisi'nde sabah namazını kıldıktan sonra cemaatle beraber Kudüs için dua etti.

İZMİR

İzmir'de bazı sivil toplum kuruluşları ve sendikaların katılımıyla oluşturulan Kudüs Platformu, "Özgür Kudüs Yürüyüşü" düzenledi. Cumhuriyet Meydanı'nda toplanan grup, Filistin bayrakları açarak Konak Meydanı'na yürüdü.

NİĞDE

Niğde Sivil Toplum Platformu tarafından "Kudüs İslam'ındır" yürüyüşü düzenlendi. Ömer Halisdemir Meydanında toplanan vatandaşlar İsrail ve ABD'yi protesto etti.

DİYARBAKIR-HANİ

Diyarbakır`ın Hani ilçesinde öğle namazının ardından bir araya gelen halk yürüyüş yapıo basın açıklaması düzenlediler. HÜDA PAR İlçe Başkanlığı tarafından miting havasında yapılan basın açıklamasında Trump`un kararı protesto edildi.

ENDONEZYA

Endonezya'nın başkenti Cakarta'da, ABD'nin Kudüs'ü "İsrail'in başkenti" olarak tanıma kararı protesto edildi. Endonezya Ulema Meclisinin (MUI) ülkenin özgürlük simgesi olan Monas Meydanı'nda düzenlediği gösteriye on binlerce kişi katıldı. Filistin bayrakları ile "Kudüs Müslümanlarındır", "Filistinlilerin yanındayız" ve "Özgür Filistin" yazılı pankartlar taşıyan göstericiler, ABD ve İsrail aleyhinde sloganlar attı.

WASHİNGTON

ABD Müslüman Organizasyonları Konseyi (USCMO) tarafından düzenlenen ve Türk-Amerikan Ulusal Yönlendirme Komitesi (TASC) dahil çok sayıda farklı grup tarafından desteklenen organizasyonda, göstericiler Washington Anıtı ve Beyaz Saray arasındaki parkta toplandı. Yaklaşık 50 metrelik bir Filistin bayrağının açıldığı gösteride, "Filistin'e özgürlük", "İşgal sona ermeli" ve Trump karşıtı sloganlar atıldı.

ÜRDÜN

Ürdün'ün başkenti Amman'da toplanan İslami Çalışma Cephesi Partisi üyesi bir grup kadın, ABD Başkanı Donald Trump'ın, Kudüs'ü "İsrail'in başkenti" olarak tanıma kararını protesto etti.

ALMANYA

Almanya'nın Hagen kentinde Türk sivil toplum örgütlerinin ortaklaşa oluşturduğu "Hagen'ın Müslümanları" inisiyatifinin gösterisine diğer ülkelerden Müslümanlar da destek verdi.

AVUSTURYA

Avusturya'nın başkenti Viyana'da bir grup gösterici, ABD`nin Viyana Büyükelçiliği önünde toplanarak, ABD'nin Kudüs'ü "israilin başkenti" olarak tanımasını protesto etti.

FRANSA

Fransa'nın Strazburg kentinde ABD Başkanı Donald Trump'ın Kudüs kararını protesto eden yaklaşık 2 bin kişi, "Filistin'in başkenti Kudüs'e destek" mitingi düzenledi. İsrail askerleri tarafından gözleri bağlı şekilde götürülürken çekilen fotoğrafıyla Kudüs direnişinin sembolü olan 16 yaşındaki Fevzi el-Cuneydi`nin adı verilen kolektif, Strazburg Gar Meydanı'nda "Filistin'in başkenti Kudüs'e destek ve Trump'ın kararını protesto etmek" üzere miting yaptı. 

HOLLANDA

ABD`nin Kudüs`ü "israilin başkenti" olarak tanıma kararı, Hollanda'nın Rotterdam kentinde protesto edildi. Farklı sivil toplum kuruluşları tarafından Rotterdam'da düzenlenen gösteriye, aralarında Hollandalıların da bulunduğu yaklaşık 150 kişi katıldı.

Bu haberler de ilginizi çekebilir