• DOLAR 32.592
  • EURO 34.833
  • ALTIN 2507.48
  • ...
“Kudüs için ağlamaya değil mukaddesatımıza sahip çıkmaya geldik”
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR - Emperyalist ABD'nin Kudüs'ü işgalci siyonistlerin sözde başkenti ilan etmesini tel`in etmek amacıyla, HÜDA PAR Genel Merkezi tarafından Diyarbakır`da düzenlenen “Kudüs`e Sahip Çıkıyoruz” mitingine katılan âlimler, duygu ve düşüncelerini İLKHA ile paylaştı.

"Amerika Kudüs`ü rahat lokma zannetmesin" uyarısında bulunan âlimler, mitinge Kudüs için ağlamaya değil, mukaddesatlarına sahip çıkmak için geldiklerini belirttiler.

Âlimler, İslam ümmetine, karara karşı sessiz kalınmaması çağrısında bulundular.

Bölgenin tanınmış Âlimlerinden Şeyh Fatih Qerejdaği, kâfirlerin korkak olduğunu hatırlatarak, karara karşı sessiz kalınmaması gerektiğini belirtti.

Qerejdaği, “Terörist başı Trump kimin malını kime veriyor, kim ona bu yetkiyi vermiş. Biz israil diye bir devlet tanımıyoruz. Böyle bir devlet yoktur ki başkenti olsun. Ümmetin israil işgaline karşı durması lazım. Ümmetin hiçbir zaman israil karşısında sessiz durmaması lazım. Filistin topraklarının yüzde 85`inden fazlası işgal edilmiş. Millet etkinlikler yapsın, devlet reisleri de yapılan bazı anlaşmaları bozsunlar. Eğer biz dinimize ve mukaddesatımıza, imanımıza sahip çıkarsak, onlar korkaktırlar ve geri adım atacaklardır. Bu bizim ittihatsızlığımız, birbirimize karşı kardeşçe davranmamamızdan kaynaklanıyor. Biz inşallah bu etkinliklere durmadan devam edeceğiz.” dedi.

“Davamıza, mukaddesatımıza sahip çıkarsak inşallah onları geldikleri yere göndereceğiz”

Mitingi çok anlamlı bulduğunu ifade eden Qerejdaği, “Ümmetin olduğu her yerde bu tip etkinliklerin yapılması lazım. Bu mitingdeki gibi tepkiler her yerde yapılırsa, bu onları korkutur, onlar korkarlar. Allah Teâlâ onların korkaklığını ayeti kerime ile belirtmiştir. Her ne kadar geç kalmışsak da davamıza, mukaddesatımıza sahip çıkarsak inşallah onları geldikleri yere göndereceğiz.” şeklinde konuştu.

Bölgenin önde gelen âlimlerinden Molla M. Beşir Varol ise kâfirlerden rica için değil onları ikaz etmek için mitinge katıldıklarını belirtti.

“Kudüs için ağlamaya değil mukaddesatımıza sahip çıkmaya geldik”

Varol, “Biz bu kararı reddediyoruz ve benimsemiyoruz. Hayatımız ve ölümümüzle bu kararın karşısındayız. Biz buraya ağlamaya ya da kâfirlere ricada bulunmaya gelmedik, burada ümmeti ikaz etmeye geldik. Kudüs ümmetin mukaddesatıdır. Bütün ümmet Kudüs`ten sorumludur. Hiçbir zaman Kudüs`ü kâfirlere teslim etmeyeceğiz. Buradan kâfirleri ikaz ediyoruz, bundan ders alsınlar. Bilhassa büyük şeytan Amerika bunu bilsin ki Kudüs`ü yutabileceği bir lokma zannetmesin. Bu miting mübarek bir mitingdir. İnşallah bu miting ümmetin vahdetine vesile olacak. Bu mitingde emeği geçenlerden Allah razı olsun. Ben bütün ruhumla herkesi böyle mitinglere davet ediyorum.” (M. Hüseyin Temel, Abdurrahman Tetik – İLKHA)

























Bu haberler de ilginizi çekebilir