• DOLAR 32.347
  • EURO 35.12
  • ALTIN 2310.164
  • ...
Suriye`de Katliam: 71 Ölü (yenilendi)
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

SURİYE - Dün Cuma Namazından sonra başta başkent Şam olmak üzere Haseke, Kamışlı, Hama, Humus ve Der`a kentlerinde onbinlerce Suriyeli meydanlara indi.

 

Güvenlik güçlerinin sert müdahalede bulunduğu gösterilerde, Haseke ve Duma`da protestoculara ateş açıldı. Hama`da ise sivil kıyafetli kişiler halka ateş açtı. Humus`taki gösterilerde de polis göstericilere tazyikli su ve biber gazı ile müdahalede bulundu.

 

El Arabiya televizyonu, Duma`da 5 Humus`ta 14 kişinin öldüğünü duyururken, El Cezire ise, Banyas`ta 1 Der`a`ya 30 km uzaklıktaki Azraa`da 7 kişinin ve öldüğünü bildirdi.

 

Ülke genelindeki gösterilerde açılan ateş sonucu hayatını kaybedenlerin sayısı 71 yükseldi. Olaylarda 20 kişinin de kayıp olduğu bildirilidi.

Görgü tanıkları binalara çıkan keskin nişancıların göstericilere ateş açtığını belirtiyor

Muhalefetten Açıklama
Öte yandan tüm kentlerden temsilcilerin bulunduğu Yerel Koordinasyon Komiteleri`nden yapılan açıklamada, Baas partisinin iktidardaki tekeline son verilmesi ve demokratik siyasi sistemin kurulması istendi.

Açıklamada ayrıca tüm siyasi tutukluların serbest bırakılması, mevcut güvenlik kurumlarının kaldırılması ve bunun yerine yasalara uygun hareket eden belirli yetkileri bulunan bir kurumun oluşturulması talep edildi.

İLKHA

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir