• DOLAR 32.603
  • EURO 34.789
  • ALTIN 2414.195
  • ...
Diyarbakır'da 6 sığınak imha edildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Diyarbakır'ın Kulp , Silvan ve Lice ilçelerinde yapılan operasyonlarda PKK tarafından kullanılan 6 sığınak kullanılamaz hale getirildi.

Diyarbakır Valiliği, Kulp'un Yaylak ve Simetok; Silvan'ın Çiğdemli, Dönenkaya, Kazandağı, Kalemli,  Darıseven  ve  Demirkuyu  ile  Lice'nin Dibekköy ve  Yolçatı  köylerinde Çarşamba günü başlayıp Cuma günü biten operasyonun bilançosunu yazılı açıklama ile kamuoyuna duyurdu.

Operasyon kapsamında PKK tarafından kullanılan 6 sığınak, bir doğal mağara ile iki avcı boy çukurun tespit edildiği ifade edilen açıklamada, söz konusu sığınak, mağara ve avcı boy çukurun kullanılamaz hale getirildiği belirtildi.

Operasyonda toprağa gömülü şekilde 8 jelikan bidonun ele geçirildiği ifade edilen açıklamada, bidonların içerisinden ele geçirilen malzemeler şu şekilde sıralandı:

"5 adet sırt çantası, 3 adet akü, 198 adet pil, 33 adet pil bloğu, bir adet sensör, 12 adet mutfak tüpü, 2 adet kütüklük, bir adet hard diski sökülerek parçalanmış dizüstü bilgisayar, bir adet güneş paneli ve çok miktarda giyim ve yaşam malzemesi."

Açıklamada ele geçirilen malzemelerden delil niteliğine haiz olanların muhafaza altına alındığı, diğerlerinin ise savcılık talimatı ile imha edildiği belirtildi.

Operasyonda yol kontrol faaliyetleri neticesinde 64 şahıs ile 45 aracın sorgulamasının yapıldığı ifade edilen açıklamada, Lice ilçesi Yolçatı köyünde "Uyuşturucu Madde İmal ve Ticareti Yapmak" ve "Başkasına Ait Kimlik veya Belgelerini Kullanmak" suçlarından aranan 2 kişinin yakalandığına yer verildi.

Açıklamanın sonunda Yolçatı Köyü karayolunda icra edilen mayın/EYP kontrolü esnasında, toprağa gömülü vaziyette tespit edilen yaklaşık 30 kilo ağırlığında el yapımı patlayıcının emniyetli bir şekilde patlayıcı madde imha timi tarafından yerinde tahrip edildiği belirtildi. (İLKHA)







































Bu haberler de ilginizi çekebilir