• DOLAR 32.581
  • EURO 34.916
  • ALTIN 2438.791
  • ...
Esnaftan örneklik teşkil eden "Bereketli Cuma" kampanyası
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Tüm dünyada 'Black Friday', yani 'Kara Cuma' adı ile indirim günleri ilan edilmesine Müslümanlardan tepkiler çığ gibi gelmeye devam ediyor.

Şanlıurfa'nın Merkez Eyyübiye ilçesine bağlı Sancaktar Mahallesi'nde beyaz eşya satışı yapan Mehmet Haktankaçmaz, söz konusu başlatılan kampanyaya tepki göstererek, 'Bereketli Cuma' adı altında bir kampanya başlattı.

"Bu kampanyaya halkımızdan yoğun bir teveccüh var"

'Kara Cuma' adlı başlatılan kampanyaya tepkilerin çığ gibi geldiğini ifade eden Haktankaçmaz, "Şu an özellikle internette, sosyal medyada 'Black Friday' adı altında başlatılan kampanyaya ciddi tepkiler geldi. Bir işletmeci olarak ne yapabiliriz dedik. Bizde cumanın kara olmadığını, cumanın Müslümanlar için rahmet olduğunu, bereket olduğunu, hayır olduğunu, bayram olduğunu göstermek amacıyla 'Bereketli Cuma' kampanyası adı altında bir indirim yaptık. Bu kampanyamızda cuma namazından sonra yapıyoruz. İnsanlar cumadan geri kalmasın diye cumadan önce gelenlere ürünleri vermiyoruz. İşyerimizde cuma günleri saat 13.30'da açılışını yapıyoruz. Bu kampanyaya halkımızdan yoğun bir teveccüh var. Dostlarımız bizi arayıp tebrik ediyorlar. Bu dalga dalga yayıldı. Urfa'da şu an buna benzer ilçelerden dışarıdan başka şehirlerden bereketli cuma adı altında indirim yapan firmalar da var." dedi.

"Cuma günü Müslümanların bayramıdır"

Cuma gününün Müslümanların bayramı olduğunu söyleyen Haktankaçmaz, "Bazı arkadaşlar bize onlar 'kara Cuma' yapmış sizde 'kara pazar veya kara cumartesi yapın' gibisinden tavsiyelerde bulundu. Biz buna İslami bir bakış açısıyla baktığımızda doğru olmadığı kanaatine vardık. Biz ayeti kerimede geçtiği üzere 'Siz onların dinine sövmeyin ki onlarda sizin dininize sövmesinler' bu niyetle biz onların gününe sövmektense bu sefer biz öyle yaparsak onlardan bir farkımız kalmayacağına kanaat ettik. Özellikle cumamızı ön plana çıkarmak adına böyle indirimler yapıyoruz. Tüm esnaf kardeşlerimizde buradan bereketli cuma kampanyasına davet ediyorum. Cuma günü Müslümanların bayramıdır. Nasıl ki bayramlarda her yerde, AVM'lerde başka yerlerde indirim oluyorsa bizde bunu cuma günü yapacağız inşallah. Bundan sonra bu şekilde sürdürmeyi düşünüyoruz." ifadelerini kullandı.

"Kara Cuma kampanyası, mübarek cuma günümüze karşı başlatılmış karalayıcı bir kampanyadır"

'Kara Cuma' kampanyasına karşı başlatılan bu kampanyanın çok güzel bir fikir olduğunu ifade eden Mustafa Kalkan adlı müşteri ise "Bildiğiniz üzere son zamanlarda televizyonlardan da duyuyoruz. Yerel basından, ulusal basından da duyuyoruz. Yabancıların bizim mübarek cuma günümüze karşı başlatmış oldukları karalayıcı bir kampanya yürütülüyor. Şanlıurfa'da da bir beyaz eşya satıcısı, 'Bereketli Cuma' adı altında hayırlı bir kampanya başlattı. Bizde o kampanyaya destek olmak için buradayız. İndirimli ürünler var. Bayağı indirim yapmışlar. Kar amacı gütmemişler. Sadece bu işten karlı çıkmak değil de bu mübarek cuma gününün kötülenmesine karşı bir zafer elde etmek için bu kampanyayı başlatmışlar. Bizde destek olmak için buradayız. Alışveriş yaptık. Hayırlı uğurlu olsun. İnşallah daha da diğer esnaf arkadaşlarımız bu kampanyaya destek olur. Onlarda böyle kampanyalar düzenler. Ve sesimizi herkese duyurabiliriz." şeklinde konuştu.

Bir diğer müşteri Ahmet Tokmak da cuma gününün bereketli bir gün olduğunu söyleyerek, kampanya için mağazaya gelip alışveriş yaptığını söyledi. (Hüseyin Sayhar-İLKHA) 




















 

Bu haberler de ilginizi çekebilir