• DOLAR 32.567
  • EURO 34.812
  • ALTIN 2491.533
  • ...
Komel`den Kudüs konferansının iptaline tepki
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Kürdistan İslami Toplum Partisi (Komel) Bağdat Milletvekili Selim Şuşkeyi, IKBY Asayişi'nin Erbil'de düzenlenmek istenen Kudüs konferansının iptal etmesine ilişkin İLKHA'ya açıklamalarda bulundu.

Erbil uleması olarak Kudüs'e karşı alınan haksız kararı kabul etmediklerini ilan etmek için toplanmak istediklerini belirten Şuşkeyi, gerekli tüm mercilerden izin aldıktan ve tüm hazırlıklarını yaptıktan sonra konferans salonuna gittiklerini söyledi.

Konferansın başlamasına iki saat kala insanların yavaş yavaş programın yapılacağı alana gelmeye başladıklarını ifade eden Şuşkeyi, Erbil Emniyeti tarafından bir yetkilinin kendilerini aradığını ve programın yapılamayacağını söylediğini aktardı.

"Konferanstan kastımız israilin dostu olmadığımızı açıklamaktı"

Şuşkeyi, "Bunun üzerine sebebini sorduğumuzda hiç bir cevap alamadık. Sadece programın iptal edildiğini söyledi. O konferanstan kastımız israilin dostu olmadığımızı açıklamaktı ve Selahaddin Eyyubi'nin torunlarının Kudüs'e sahip çıktıklarını belirtmek içindi. Hiçbir zaman Kürdistan halkı israilin dostu değildir. Bütün dünya şunu bilsin ki israil bayrağını sallayan Kürt yada Kürdistanlı değildir. Bize göre Kudüs İslam'ın ilk kıblesi ve Filistin'in başkentidir. Kudüs sadece Filistin'in başkenti değildir. Kudüs bütün Müslümanların haremi ve başkentidir. Bütün Müslümanların Kudüs'e sahip çıkmaları gerekiyor." dedi.

İlgili bakanlıktan izin almalarına rağmen bir parti yetkilisinin bakanlık kararını tanımamasını ilginç karşıladığını söyleyen Şuşkeyi, "Bize izin veren bakan Kürdistan Demokrat Partisinden olmadığı için KDP'li bir yetkili konferans yapmamıza engel oldu. Bundan şu ortaya çıkıyor: Burada hiçbir kanun veya yasa yoktur. Bütün dünya şunu bilsin ki bizler asla Trumpın kararını kabul etmiyoruz." İfadelerini kullandı.

HÜDA PAR'ın "Kudüs'e Sahip Çıkıyoruz" mitingi

Yarın Diyarbakır İstasyon Meydanında HÜDA PAR tarafından düzenlenecek  "Kudüs'e Sahip Çıkıyoruz" mitingine işaret eden Şuşkeyi, "HÜDA PAR'ın İslam'a ve Müslümanlara olan hizmetlerinden dolayı teşekkür ediyoruz, çalışmalarında muvaffakiyet diliyorum." diye belirtti. (Rêbwar Rasool, Cihan Turan- İLKHA)


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir