• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
İletişim temsilcileri Gaziantep`te bir araya geldi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Gaziantep'te gerçekleşen "TÜHİD Anadolu Buluşmaları" programında konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, bilgi ve teknolojinin kullanımının önemine değindi. Şahin, bilgi ve teknolojinin getirdiği nimetleri daha kuvvetli bir şekilde kullanılması için çalışmalar yapılması gerektiğini belirtti.

Dört oturum şeklinde gerçekleşen programda, "İş Dünyası ve İletişim", "Medya ile İletişimin Sırrı", "Gaziantep Markası "Şimdi Gaziantep Zamanı" ve "UNESCO Gastronomi Şehri' Gaziantep" konuları ele alındı.

Programda konuşan Şahin, "Zaman değişim zamanı. Zaman rekabeti iş odaklı yönetme zamanı. Zamanın ruhu, mekanı ruhuna uygun bir şekilde hepimizin görev sorumluluklarının içini doldurma zamanı. İşte bu yüzden 'devletten devlete, bireyden bireye ve toplumdan topluma şu anda iletişim en önemli mekanizmamız, iletişim profesyonel manada doğru iletişim nasıl yapılacak, bunu nasıl sağlıklı olarak yöneteceğiniz, bunu nasıl sürdürebilir kılacağız, bunu nasıl doğru ve hızlı yapacağız?' dediğimizde özellikle bilgi ve teknoloji olduğunu hiç unutmamamız gerekiyor." dedi.

Şahin, "Bir düğmeyle bütün dünyanın dünyadaki bilgiyi çok hızlı görebilme gücüne ulaştığımız, bunun bütün nimetlerini yaşadığımız bir dönem geçiriyoruz. Bilgi ve teknoloji çağı, bilgi toplumu olma, bilgiyi yönetenlerin gelecek hedeflere ulaşmasında çok net bir şekilde zamanın ruhu bize bunu söylüyor. O halde peki, bizim ne yapmamız gerekiyor, bilgi ve teknolojinin getirdiği bu nimetleri daha kuvvetli bir şekilde nasıl kullanacağız, bilgi kirliliğini nasıl önleyeceğiz, doğru pedolojiyi nasıl belirleyeceğiz? İşte bu yüzden bu başlıklarda ülkemizin yetiştirdiği bu alanda biz en güçlü kişilerin söyleyecek sözü olan kişilerin şehrimizde bu meseleyle ilgili bize bilgilerini paylaşmasını çok önemli buluyorum."ifadelerini kullandı.

Daha sonra "Gaziantep Markası Şimdi Gaziantep Zamanı" konulu oturumda konuşan Şahin, "Çok zor bir coğrafyada yaşıyoruz. Çok riskli bir sınır coğrafyasındayız. Geçen yıl iki patlamayla dip yaptık. Yine medya üzerinden şehrin sanayisi ve üretimiyle ilgili negatif gündeme gelmeye başladığımız an bizim başka bir şey söylememiz gerektiğini arkadaşlarla konuştuk. Şehirde bir sinerji, bir enerji ve büyük bir misafirperverlik var. Şehrin insanı ve üretkenliği aslında bütün soruların cevabı. Ne kadar fazla insanı buraya getirdiğimiz zaman, kentin aleyhine yazılan çizilenlerin, şehir üzerindeki negatif algı yanlışlığını ve tüm dünyada yaşanabilecek terör olayların burada da yaşanabileceğini anlatarak pozitif gündem oluşturmamız, bunu bir kampanyaya dönüştürmemiz gerektiğini gördük. 'Şimdi Gaziantep Zamanı', 'Gaziantep'i keşfet' ve 'Dört mevsim Gaziantep' ismiyle kampanyalar başlattık. Kenti aşağıya çekecek dönemsel olumsuzluktan sıyırıp, şehri yukarılara taşıdık. Sadece Zeugma Müzesine gelen turist sayısı geçen yıla göre yüzde 40 artış sağladı."şeklinde konuştu. (İbrahim Koçyiğit-İLKHA)








 

Bu haberler de ilginizi çekebilir