• DOLAR 32.43
  • EURO 35.1
  • ALTIN 2324.71
  • ...
"Siyonist isarille tüm ilişkiler kesilmeli"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ABD'nin Kudüs'ü siyonistlerin başkenti olarak tanımasının ardından halkın her kesiminden tepkiler gelmeye devam ediyor. İslam İşbirliği Teşkilatı'nın (İİT) aldığı kararların yetersiz olduğunu belirten Adıyamanlılar, siyonist işgalcilerle tüm ilişkilerin kesilmesi gerektiğini ifade ettiler.

Müslümanların birlik olması gerektiğini dile getiren vatandaşlar, Kudüs'ün sadece Filistin meselesi olmadığını İslam âleminin meselesi olduğunu belirttiler. İslam ülkeleri ciddi adımlar atması gerektiğini ifade eden vatandaşlar, Kudüs yalnız bırakılırsa yarın diğer İslam ülkeleri de aynı akıbete duçar olacağını söylediler.

Toplanan İslam İşbirliği Teşkilatı sadece kınamayla yetindiğini söyleyen Hüseyin İlanlı, "İTT toplandı ama sadece kınadılar. Bu iş sadece kınamak ile kalmamalıdır. Siyonist israille bütün resmi, ekonomik ilişkiler kesmemelidir. Müslüman ülkeler Kuzey Kore'nin söylediği gibi maalesef söyleyemedi. Kudüs'e sahip çıkmalıyız. Çünkü Kudüs sadece Filistin'in başkenti değil, tüm ümmetin başkentidir." dedi.

Kudüs için bedel ödemeye hazır olduklarını söyleyen Mehmet İnal da "Kudüs bizim canımızdır, ciğerimizdir, her şeyimizdir. Kudüs için her şeye hazırız." ifadesini kullandı.

Ahmet Tür isimli vatandaş ise şöyle konuştu: "Kudüs Filistin'in başkentidir öyle de kalacaktır. İşgalci ABD katil israile destek vermekten vazgeçmelidir."

Kudüs'ün özgürlüğü için İslam ülkelerinin ve Müslümanların üzerine düşeni yapması gerektiğini ifade eden Turgut Reis Mahallesi Muhtarı Abdulkadir Geylani Taş, "İslam âlemi biraz uyanık ise bu şeytanlara fırsat kalmaz. Biz ne yapsak kendi kendimize yapıyoruz. Suudi Arabistan'a bakın Kâbe'nin bulunduğu bir krallık, kurban olsun o topraklara böyle bir şey olamaz. Yaklaşık 60 Müslüman ülke ve bir buçuk milyar nüfusumuz var kendi kendimize sahip çıkamıyoruz. ABD kim? Kudüs bizim ilk kıblemiz nasıl Müslümanlar buna sahip çıkamaz. Gözyaşları içinde boğulmamız lazım. Uykuyu haram etmemiz lazım kendimize. Kudüs eğer özgürlüğüne kavuşamasa biz Müslümanlara yazıklar olsun. Yazıklar olsun bizim yediğimiz yemeklere. Ey Müslümanlar, ey kardeşlerim uyanmamız lazım ne zaman uyanacağız? İki tane şeytan biri ABD biri israil dünyayı parmağında oynatmaya kalkıyor. Bir buçuk milyar Müslüman ey kardeşim Kudüs kan ağlıyor." dedi.

Zübeyir isimli vatandaş, "ABD'nin Kudüs'ü israilin başkenti olduğu ile ilgili söylemlerini kesinlikle kınıyoruz. Müslüman ülkelerin liderlerinin de bunu kınaması gerekiyor. Kudüs İslam'ın ve Müslümanların bir değeridir. Bunu hepimiz biliyoruz. Fakat televizyon ekranların da liderlerin böyle olursa biz ilişkileri kesebiliriz söylemlerini bırakıp derhal ilişkilerimizi kestik, bundan sonra ta ki bu karardan dönünceye kadar biz de bu karardan dönmüyoruz deyip net bir tavır ortaya koymaları gerekir." ifadelerini kullandı.

Hasan isimli üniversite öğrencisi de "Şu an bütün İslam liderlerinin yaptığı sadece yerinde oturmaktır. Birlik olup derhal bu soruna bir el atılması lazım. Kudüs bizim şerefimizdir, ilk kıblemizdir. Bu onurumuzu korumamız lazım. Kudüs elden giderse Müslümanlık biter, Müslümanların arasındaki bağ kopar. Şuan yaptığımız tek şey zaman kaybı. Derhal bizde elimizi taşın atına koyarak bu işe bir el atmamız lazım." şeklimde konuştu. (Cemil Özdaş - İLKHA) 










 

Bu haberler de ilginizi çekebilir