• DOLAR 32.661
  • EURO 34.757
  • ALTIN 2503.426
  • ...
Emekliliğim Olmadan Ölmek İstemiyorum
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BİNGÖL- Eğitim ve Toplum Gönüllüsü Semiramis Karaarslan, silikozis hastalığına yakalananların sorunlarını yaptığı yazılı açıklamada anlattı.

 

Silikozis hastaları için yaptıkları çalışmaların ses getirdiğini ifade eden Eğitim ve Toplum Gönüllüsü Karaarslan, bu çalışmalar sayesinde hükümetin çıkarmış olduğu Torba Yasa Tasarısının silikozis hastalarına malulen emekli olma hakkı tanıyan maddesi, TBMM Plan Ve Bütçe Komisyonu`nda kabul edildiğini söyledi.

 

Silikozis hastalarına malulen emekli olma hakkı tanınmasının sevindirici bir durum olduğunu belirten Karaarslan, "Ancak hastalarımızın ellerinde Meslek hastalıkları hastanesinden aldıkları rapor olduğu ve ayağa kalkacak durumları olmadığı, şu an hastanede yatmakta olan hastalarımızın işlemlerinin yapılamaması söz konusu. 24 Mayıs son gün. Yasaya göre hastamızın ``Sosyal Güvenlik Kurumu Sağlık Kurulunca`` alınması gereken Meslek Hastanesinden alınmış ``maluliyet tespiti`` mevcut zaten. Değil bir başka ile tekerlekli sandalyeye oturacak durumu yok. Dün sabaha karşı ciğerleri iflas eden hastamız fedakâr Bingöl Devlet Hastanesi doktorları sayesinde yeniden hayata döndürüldü. Kendisini ziyaret ettiğimde, bana gözleri dolu dolu ``hocam emekliliğim olmadan ölmek istemiyorum`` dedi" diye konuştu.

Daha önce meslek hastanelerinde rapor alan hastaların tekrardan rapor almalarına gerek olmaması lazım geldiğine dikkat çeken Karaarslan, "Yetkililerden sesimiz duymalarını istiyorum. Bu durumda olan hastalarımızın yeniden rapor almalarına gerek olmamalı. Zaten dağ gibi raporu var. Lütfen o göçüp gitmeden sesimizi duyun. Ebediyete göç ederken gözü açık gitmesin" şeklinde konuştu.

Ali Yıldırım-İLKHA
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir