• DOLAR 32.519
  • EURO 34.814
  • ALTIN 2425.856
  • ...
9 Eylül Üniversitesinde Mescid Sözü Verildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Bir süre önce 9 Eylül Üniversitesi`nde mescid açılması için imza toplayan öğrenciler bu konuda bazı yetkililerden olumlu cevap aldıklarını belirttiler.

İmza kampanyasını düzenleyen öğrencilerden Ramazan Sahik, dilekçelerine henüz yazılı bir cevap alamadıklarını ancak sözlü olarak mescid yapılacağının söylendiğini hatırlattı.

Bir cuma namazı sonrası aynı camide bulunan Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım`a da mescid kampnayasını hatırlattıklarını ifade eden Sahik, bakanın da konuyla ilgilenme sözü verdiğini vurguladı.

Ramazan Sahik, şunları söyledi:

"Bizler 9 Eylül Üniversitesi öğrencileri olarak Buca Eğitim Fakültemize mescid için imza
toplamıştık. Yaklaşık iki buçuk ay önce ve bugün elhamdülillah ilk etapta Tınaztepe yerleşkesine daha sonra da Buca Eğitim fakültesine mescid açılması kararlaştırıldığını öğrendik.

Tınaztepe`de mescid için uygun görülen sosyal tesislerde çalışmaların başladığını öğrendik. Talebimizle ilgilenen yetkili "millet aya çıktı siz hâlâ mescidle uğraşıyosunuz" diyen hocamıza göre çok daha anlayışlı çıktı. Özellikle "mescid sizin en tabii hakkınız, size mescidi açmak devletin görevidir" demesi gerçekten yönetim bazında da iyiye doğru gittiğimizi gösterdi bize Allah`a şükür..

On bin öğrencisi bulunan fakültede 3150 imzayla başvuru yaptığımız dilekçemize herhangi bir cevap alamadık. Bunun için müteaddit defa rektörlüğe gittik ve her defasında farklı yerlere yönlendirildik. Bir de Cumhurbaşkanlığına yazdık bu duruma çözüm bulmak için.. Hatta geçen cuma namazı çıkışı karşılaştığımız Ulaştırma Bakanımız Binali Yıldırım`a da anlattık durumu ve "Bu konuyla ilgileneceğim" sözü aldık. İnşallah bütün üniversiteler mescide kavuşur.

Risalehaber

Bu haberler de ilginizi çekebilir