• DOLAR 32.329
  • EURO 35.157
  • ALTIN 2306.843
  • ...
SON DAKİKA
Tuşba `Eğitim Değerlendirme` toplantısı düzenlendi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Tuşba Kalecik Toki Hüma Hatun Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi konferans salonunda düzenlenen '2016-2017 Eğitim Değerlendirme' toplantısına İl Milli Eğitim Müdürü Kıyasettin Kırekin,  İl Milli Eğitim Müdür yardımcısı Adem Çiftçi, Tuşba Milli Eğitim Müdürü Muhlis Ceylani, İl ve ilçe Milli Eğitim Şube müdürleri ve Tuşba ilçe Milli Eğitime bağlı okul müdürleri katıldı.

Düzenlenen toplantının açılışında slayt sunumu eşliğinde 2016-2017 yılında ilçe okullarında yapılan faaliyetler hakkında bilgiler veren Tuşba ilçe Milli Eğitim Müdürü Muhlis Ceylani, "Başarılı bir eğitim-öğretim sürecini geride bıraktık ve aynı sinerji, aynı aşk ve heyecanla yeni eğitim-öğretim döneminde de yeni müfredat ve yeni sınav sistemi ile daha çok çalışarak daha büyük başarılar elde edeceğiz inşallah. Bu çalışmalarımızın gerçekleştirilmesinde bize katkılarını ve desteklerini esirgemeyen tüm paydaşlarımıza şükranlarımızı arz ederiz. Gayretli ve güvenli çalışmalarından dolayı tüm eğitim kurumunu, idarecileri, öğretmen, öğrenci ve velilerimizi kutlar bu uyum ve birliktelik ile daha başarılı ve mutlu nesillerin yetiştirilmesi sağlanır inşallah." dedi.

İlçe Milli Eğitim Şube Müdürleri kendi alanları ile ilgili bilgileri aktarmasının ardından Tuşba Kalecik Toki Hüma Hatun Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ve Okul aile birliği başkanlığı katkılarıyla yaptırılan konferans ve spor salonlarının açılışı düzenlendi.

Son olarak İl Milli Eğitim Şube müdürlerinin kendi alanları ile ilgili bilgileri aktarmasının ardından okul müdürlerine hitap eden İl Milli Eğitim Müdürü Kıyasettin Kırekin, her ilçenin eğitim durumunu ayrı ayrı ele aldıklarını belirterek, bu sayede her ilçenin kendi rengini, başarı oranını görme şansı bulduğunu söyledi. Bu tür toplantıların amacının okullarda cereyan eden bütün davranışların, eğitim durumunun genel bir durumunun ele alınması açısından önemli olduğunu belirten Kırekin, "Şube müdürlerimiz dört ana daldan bahsettiler. Amaç sadece dört öğretim dalı ile değil, okullarımızda cereyan eden bütün davranışların tekrar buradan gözden geçirilmesi, eğitim, öğretim, yönetim, yönetilişin tekrar tartışılması, gözden geçirilmesi, güzel örneklerin paylaşılması, olumsuzlukların değerlendirilmesini sağlamaktır. Devamlı il genelinde ilçe bazlı toplantılar sergiliyoruz. Her ilçenin ayrı ayrı değerlendirmesini yapıyoruz. Bugün Van Büyükşehir Belediyesi tarafından eğitime büyük destek alıyoruz. Bu yıl 8 milyon bütçe ayrılarak okullarımız onarıldı. Büyükşehir ile yapılan anlaşma gereği önümüzdeki günlerde yine iki deneme sınavı yapacağız. Valimize desteklerinden ötürü teşekkürlerimi sunuyoruz. Sınav hayatın bir parçası, gereğidir. Çocukların başarısı için daha fazla gayret göstermeliyiz. Öğrencilerimizi gerek merkezi sınavlara ve uluslararası sınavlara hazır hale getirmek zorundayız. Tuşba ilçemizde okullarımızın yerel ve ulusalda birçok alanda dereceye girmesi bizleri sevindiriyor. Birçok örnek uygulamada Van pilot il seçiliyor. Yoktan değil, var olan imkânlardan dolayıdır. Van'ın birçok örneği Türkiye'de model gösteriliyor ve bu anlamda bu imkânları iyi değerlendirmek lazım."

Üç asıl ana hedefleri olduğunu da dile getiren Kırekin, "Birincisi tekli eğitime geçmek, ikincisi okullaşma oranını istenilen düzeye getirmek, üçüncüsü ise akademik başarıyı en üst noktaya getirmektir. Okul müdürlerimizi en çok etkileyen unsur, akademik başarıdır. TEOG kalktı diye bir gevşeklik söz konusu olamaz. Bunun için birçok kurs açtık, deneme sınavları yapıyoruz ve kaynak kitap destekleri sunuluyor. Ama asıl olan elimizin altında olan öğrencilerimizin akademik başarısını üst düzeye çıkarmamız lazım. Okul müdürlerimiz eylem planları yaparak bunu başarmak zorundalar. Öğrencilerimize daha fazla rehberlik yapmak zorundayız." şeklinde konuştu. (İLKHA)


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir