• DOLAR 32.501
  • EURO 34.968
  • ALTIN 2434.039
  • ...
Gaziantepliler ABD ve siyonistlerin paçavralarını yaktı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Gaziantep'te, ABD Başkanı Donald Trump'ın Kudüs'ü işgalci şebekenin sözde "başkenti" olarak tanıma ve büyükelçiliklerini de Kudüs'e taşıma kararına tepkiler devam ediyor. Gaziantep Gönüllü Kuruluşlar Platformu öncülüğünde bir araya gelen siyasi parti ve sivil toplum kuruluşları tarafından yapılan basın açıklamasında ABD ve siyonistleri temsil eden bez parçaları ateşe verildi.

Cuma Namazı sonrası Ulu Cami avlusunda toplanan siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarından oluşan kalabalık, emperyalist ABD'nin, Kudüs'ü işgalcilerin sözde "başkenti" olarak ilan etmesini sert bir dille kınadılar. Açıklamada, Müslüman ülkelerin tamamının siyonist israil ile siyasi, ticari, diplomatik ve ekonomik bütün ilişkilerini kesmeleri çağrısı yapıldı.

Ellerinde, "Mescid-i Aksa'ya turist olarak değil, Fatih olarak gireceğiz", "Yeryüzü kandan sel olsa özgür olacak Mescid-i Aksa", "Kudüs yanarsa dünya yanar" gibi Türkçe ve Arapça dövizler taşıyan grup, işgalci israil ve emperyalist ABD aleyhine sloganlar attı.

Basın açıklamasını siyasi parti ve sivil toplum kuruluşları adına İnsani Yardım Vakfı (İHH ) Gaziantep Şube Başkanı Engin Erbatan okudu. Erbatan, İslam ümmetinin artık emperyalist ABD'nin eşkıyalığına ve siyonistlerin Kudüs'teki kirli varlığına sessiz kalmayacaklarını vurguladı.

Emperyalist ABD'nin Kudüs'ü işgalcilerin "başkenti" olarak ilan etmesinin Müslümanların gözünde en ufak bir kıymetinin olmadığını belirten Erbatan, "Biz ilk kıblemiz Mescid-i Aksa'nın bulunduğu Kudüs'e sahip çıkmak için bugün burada toplandık. Siyonist işgalci rejime destek olan ABD'nin yaptığı açıklama ile Kudüs'ü işgal devletinin 'başkenti' olarak ilan etmesinin de bizim gözümüzde en ufak bir kıymetinin olmadığını haykırmak için buradayız. ABD Başkanı Trump yaptığı açıklamada, 'Kudüs'ü işgal devletinin başkenti olarak ilan ederek barışa katkı yaptığını' söylemiştir. Biz ABD'nin barıştan ne anladığını çok iyi biliyoruz. Biz ABD'yi Afganistan'dan, Irak'tan, Libya'dan ve Suriye'den de tanıyoruz. Barış ve özgürlük getirmek için girdikleri her İslam toprağına nasıl bir kan ve zulüm getirdiklerini çok iyi biliyoruz."dedi.

Kudüs'ün Müslümanlar için siyasi bir mesele olmadığını, imani bir mesele olduğunu belirten Erbatan, "Biz onları kendilerine, 'Yeryüzünde fesat çıkarmayın' denildiğinde; 'Biz sadece ıslah edicileriz' derler. Bilin ki gerçekten, asıl fesatçılar bunlardır.' diyen Kur'an'dan tanıyoruz. Kendisinden toprak isteyen siyonistlere 'Kanla aldık, kanla veririz diyerek' yanından kovan Abdülhamit Han'dan sonra siyonistler türlü oyunlarla Filistin topraklarına yerleşmişlerdir. Kısa bir sürede bir kanser gibi Filistin topraklarında yayılan terör devleti ilk kıblemiz olan Kudüs'ü işgal etmiştir. Bugün Müslümanlar, Mescid-i Aksa'da namaz kılmak için siyonist askerlerden izin almak zorunda bırakılarak aşağılanmaktadır. Emperyalist devletlerin dünyayı daha kolay idare edebilmek için kurdukları BM bile siyonistleri 'Bu kadar olmaz' deyip, işgalci olarak tanımlamıştır. Kudüs'te işgalci olan siyonistlere başka bir zalim destek çıkmıştır. Kur'an'ın dediği gibi 'İnkâr edenler birbirinin dostu olmuştur.' Buradan tüm dünyaya haykırıyoruz; "Kudüs bizim için siyasi bir mesele değil, imani bir meseledir." ifadelerini kullandı.

İslam ülkelerinin hükümetlerini, siyonist rejime karşı onurlu bir duruş sergilemeye ve Kudüs'e sahip çıkmaya davet eden Erbatan, şunları söyledi:

"Ümmetin suskunluğunu sana şikâyet ediyorum' diyerek ümmeti rabbine şikâyet eden Şeyh Ahmet Yasin; bil ki bu ümmet artık ABD'nin eşkıyalığına bu zalim siyonistlerin Kudüs'teki kirli varlığına sessiz kalmayacaktır. İslam ülkelerinin hükümetlerini, siyonist rejime karşı onurlu bir duruş sergilemeye ve Kudüs'e sahip çıkmaya davet ediyoruz. Bir buçuk milyarlık İslam âleminin utancına bir son vermeye çağırıyoruz. Bu ümmet Kudüs için arkanızdan gelmeye hazırdır. Müslüman ülkelerin tamamının israil ile siyasi, ticari, diplomatik ve ekonomik bütün ilişkilerini kesmeleri çağrısı yapıyoruz. Türkiye'de İsrail ile tüm diplomatik ilişkilerini kesmeli, bugüne kadar Filistin aleyhine olan israil işgali lehine olan tüm anlaşmaları ve mahkeme kararlarını iptal etmelidir."

Kudüs'ün doğusu ve batısıyla İslam'ın olduğunun altını çizen Erbatan, "Kudüs bütün Müslümanların kutsalıdır. Değil ABD, tüm dünya bir araya gelse hiçbir zaman israilin başkenti olmayacaktır ve artık zaman Kudüs'ün özgürlük zamanıdır. Zaman artık Müslümanların bu utanca bir son verme zamanıdır. Zaman artık sadece Filistin de değil, tüm İslam dünyasında intifada zamanıdır."diye konuştu.

Basın açıklamasının ardından bir grup genç, ABD ve siyonistlerin bez parçalarını ateşe verip, yere attıktan sonra bir süre tekmeledi.

Basın açıklaması, Diyanet-Sen Gaziantep Şube Başkanı Müslüm Göral'ın yaptığı duanın ardından sona erdi. (İbrahim Koçyiğit-İLKHA) 






























 

Bu haberler de ilginizi çekebilir