• DOLAR 32.525
  • EURO 35.041
  • ALTIN 2437.831
  • ...
Batman'da "Turizm Çalıştayı" bilgilendirme toplantısı yapıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Nisan 2018'de uluslararası lider turizmcilerin katılımıyla Batman'da gerçekleştirilmesi planlanan "1. Uuslararası Allanatolia Turizm Yatırım ve Pazarlama Zirvesi" çalıştayı öncesi bilgilendirme toplantısı yapıldı.

"Turizm Çalıştayı" bilgilendirme toplantısına; Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Uluslararası Koordinatörü Hüseyin Baraner, Güneydoğu Anadolu Turizm Otelciler ve Birliği (GATOB) Başkanı Hüseyin Aslan, seyahat acente yetkilileri ve yerel ile ulusal basın mensupları katıldı.

Bir otelde gerçekleşen toplantıda konuşan TÜRSAB Uluslararası Koordinatörü Hüseyin Baraner, 2018 yılı Nisan ayı sonunda yurt dışından gelecek çok sayıda turizmcinin katılımıyla ilde gerçekleştirecekleri "1. Uluslararası Allanatolia Turizm Yatırım ve Pazarlama Zirvesi" çalışmaları hakkında bilgi verdi.

Bölgenin, tarihi ve doğa güzelliğiyle dolu bir yer olduğunu ifade eden Baraner, çalıştaydaki amaçlarının Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgelerini yurtdışı turizmcilerine tanıtmak ve bölgedeki turizmi canlandırmak olduğunu söyledi.

Bölgedeki turizmin gelişmesi için ellerinden gelen her türlü desteği vermeye hazır olduklarını belirten Baraner, "Bölgede tarihi çok sayıda güzelliğimiz var ama bunu yurtdışına pazarlayamıyoruz. Dünya turizm piyasalarının Batman'dan haberi yok. Turizm yurtdışı piyasalarının ne Batman ile ne de bu yöreyle bir bağlantısı var, ne bu son 10-15 yıldır duymuşluğu var, ne de Batman ve yöreyle ilgili vitrinde herhangi bir ürün var. Yani buralar dünya piyasalarında yok. Bunun için 2018 yılı Nisan ayı sonunda ya da mayısın ilk haftasında Batman'da '1. Uluslararası Allanatolia Turizm Yatırım ve Pazarlama Zirvesi' yapacağız." dedi.

"5 kıta da 200 bin seyahat satış elemanına, Batman ve çevre illerin seyahat satış teknik bilgileri verilecek"

Çalıştaya yurtiçi ve yurtdışından dünyaca tanınmış büyük turizm firma sahiplerinin davet edilip katılımlarının sağlanacağını kaydeden Baraner, "Bölgedeki tüm turizmcileri çalıştaya davet edeceğiz. Çalıştayda buranın bir 10 yıllık yeniden dünya piyasalarıyla entegrasyonunu konuşacağız. Avrupa'da yaşayan 500 milyon insanın en kültürlü, meraklı olan 15 milyon insanı Doğu ve Güney Doğu Anadolu'yu gezmeden, görmeden ölmek istemiyor. Yapılan araştırmalara göre, bu insanların en büyük hasretleri bölgeyi gezmektir. Bunun için turizmcilerin gelmesine yönelik bir ihtiyacı oluşturmamız lazım. Buralara yabancı turist akışı piyasalar için bir hareketlilik getirecektir. Tarihin en büyük zenginlikleri buralardadır. 5 kıta da 200 bin seyahat satış elemanına Batman'ın ve bütün çevre illerin seyahat satış teknik bilgilerini göndereceğiz." diye konuştu.(M. Fatih AKGÜL - İLKHA)







Bu haberler de ilginizi çekebilir