• DOLAR 32.372
  • EURO 34.984
  • ALTIN 2325.69
  • ...
"Müslüman ülkeler israille bütün ilişkilerini kesmeli"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Emperyalist ABD'nin Başkanı Donald Trump'ın, Kudüs'ü siyonist terör çetesinin başkenti olarak ilan etmesiyle ilgili yazılı açıklama yapan Mavi Marmara Derneği, bunun, bütün Filistin'i işgal düşüncesinin bir adımı olduğunu kaydetti.

Emperyalizmin ve siyonizmin birlikte attığı bu adımın, ABD'nin Filistin'de tarafsız olma vasfını sona erdirdiğinin belirtildiği açıklamada, ABD'nin, bölgeyi kaosa sürükleyecek bir sürecin fitilini ateşlediği bildirildi.

Açıklamada, "Önce İngiltere, sonrasında ABD'nin destekleriyle 100 yıldır Filistin'i adım adım işgal eden israil, daima insan onuruna aykırı davranışlarıyla gündeme gelmiştir. Filistin'de farklı katliamlarla binlerce masumu öldüren siyonist terör, milyonlarca kişiyi de mülteci konumuna düşürmüştür. Arkasına aldığı karanlık güçlerle bölgeyi ateşe atmaya devam eden siyonist yapı, 31 Mayıs 2010 tarihinde insani yardım filosuna tam donanımlı bir ordu ile saldırarak gerçek yüzünü bir kez daha göstermişti. Şimdi başta Türkiye Cumhuriyeti hükumeti olmak üzere tüm siyasi partileri, sivil toplum kuruluşlarını ve hangi görüşten olursa olsun diğer tüm aktörleri Filistin'e desteğe ve Kudüs'ü muhafazaya çağırıyoruz. Hatırlatmak isteriz ki büyüyecek olan şiddet sarmalı din, dil ve ırk ayırt etmeksizin hepimizi yaralayacaktır." denildi.

Bütün İslam ülkelerinin, siyonist terör rejimiyle ilişkilerini kesmeleri gerektiğinin vurgulandığı açıklamada, "Bu doğrultuda, Müslüman ülkelerin tamamı israil ile siyasi, ticari, diplomatik ve ekonomik bütün ilişkilerini kesmeli ve Filistin aleyhine, israil işgali lehine olan tüm anlaşmaları ve mahkeme kararlarını iptal etmelidir. Bu bağlamda atılacak en somut adımlardan biriyse düşürülen Mavi Marmara Davası'nın yeniden açılması olacaktır. Buradan bir kez daha dile getiriyoruz ki Kudüs Filistin'in başkenti ve tüm Müslümanların kutsalıdır." ifadelerine yer verildi. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir