• DOLAR 32.514
  • EURO 34.628
  • ALTIN 2500.346
  • ...
"Nezle ve gribe karşı nane ile limon kaynatılıp içilmeli"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Diyarbakır Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastaneleri Göğüs Hastalıkları Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Abdurrahman Şenyiğit, hafif seyreden grip ve nezleye karşı kesinlikle antibiyotik kullanılmaması gerektiğini belirterek, nane ve limon kaynatıp içmenin en sağlıklı yöntemlerden biri olduğunu söyledi.

Hava değişikliği nedeniyle soğuk algınlığı ve benzeri hastalıklara karşı dikkatli ve bilinçli olunması gerektiğini anlatan Şenyiğit, soğukların başladığı bu dönemlerde üst solunum yolu enfeksiyonlarının arttığına dikkat çekti.

Şenyiğit, "Nezle, virüslerle meydana gelen bir hastalıktır ve hafif seyreder. Grip ise daha ani başlayan ve sıklıkla ateşin daha yüksek seyrettiği bir hastalıktır. Bu iki hastalık bu dönemde görülebilir. Grip ve nezle, bazı risk gruplarında ciddi sorunlara sebep oluyor. Yaşlılarda, akciğer hastalığı olanlarda, şeker, böbrek hastalığı olanlarda ve çocuklarda ciddi gribal enfeksiyonlar görülebilir. Belli gruplara her yıl düzenli grip aşısı yapılmasını tavsiye ediyoruz. Ancak herkesin grip aşısı yapmasına da gerek yoktur." dedi.

Yüksek ateş, kas ve baş ağrısı şikâyeti bulunan kişilerin daha çok dikkatli olmalarının önemine değinen Şenyiğit, "Dikkat edilmesi gereken şudur: Gripte ve nezlede antibiyotik kullanmanın yeri yoktur. Mutlak suretle ninelerimizin önerdiği tedavi hâlâ geçerlidir. Nane limon vesaire kaynatılıp içilmesi ve özellikle bir haftalık istirahat en uygun yöntemlerdir. Ama çok yüksek ateş ve aşırı halsizlik varsa o zaman hekime başvurulmalı." ifadelerini kullandı. (İLKHA)


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir