• DOLAR 32.372
  • EURO 34.98
  • ALTIN 2325.578
  • ...
Irak'ta Filistinli Mültecilere Baskın
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

IRAK - Irak'ta İçişleri Bakanlığı'na bağlı polisler başkent Bağdat'ta yaklaşık bin yüz Filistinli ailenin yaşadığı El-Belediyat Siteleri'ne bu akşam baskın düzenledi.

 

Filistin Enformasyon Merkezinin haberine göre, Irak Filistinlileri Birliği, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, beş yüz kadar Iraklı polisin çok sayıda araçla El-Belediyat Siteleri'ne baskın düzenleyerek arama yaptığını ve terör estirdiğini söyledi.

 

Filistinli mültecilerin yaşadığı Bağdat'ın güneydoğusundaki söz konusu sitelere Irak güvenlik güçleri iki gün önce de baskın düzenlemiş ve üç Filistinli mülteciyi gözaltına almıştı. Herkesin gözü önünde biri yaşlı üç Filistinli mülteciyi öldüresiye döven, hakaretler yağdıran ve söven Irak güvenlik güçlerinin daha sonra gözaltına aldıkları Filistinlileri bilinmeyen bir yere götürdüğü ve Filistinlilerin akibetinin meçhul olduğu belirtildi.

 

Filistin Özerk Yönetimi'nin ve Bağdat'taki elçiliğinin ilgisizliğinden şikayet eden Irak Filistinlileri Birliği, Irak güvenlik güçlerinin ihlallerine son verilmesi için insan hakları örgütlerini ve Birleşmiş Milletler'i göreve çağırdı.

Bu haberler de ilginizi çekebilir