• DOLAR 32.384
  • EURO 35.005
  • ALTIN 2326.163
  • ...
Adalet Bakanı Gül: Trump`ın almış olduğu kararı hiçbir şekilde tanımıyoruz
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Gaziantep Sanayi Odası, Gaziantep Kunduracılar Odası, Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB), Türkiye Umum Ayakkabıcılar Federasyonu'nun destekleriyle, Akort Fuarcılık tarafından organize edilen "26. Uluslararası Ayakkabı, Terlik, Saraciye ve Yan Sanayi Yaz Fuarı (GAPSHOES)" Adalet Bakanı Abdulhamit Gül'ün katılımıyla ziyarete açıldı.

Fuarın açılışında konuşan Bakan Gül, emperyalist ABD'nin Başkanı Donald Trump'ın Kudüs ile ilgili küstah kararına tepki gösterdi.

Söz konusu alınan kararın hiçbir hükmünün olmadığını ve kararı hukuk dışı olarak niteleyen Gül, "Son günlerde ABD'de, dünya insan hakları anlamında tarihe geçecek bir hukuk dışı karar alındı. Kudüs tüm dinler için kutsal bir yerdir. Müslümanların yeryüzünde ikinci mescidi olan ve Peygamber Efendimizin miraca yükseldiği bir yerdir. Kudüs bizim için ilk kıble olarak ve adeta ilk göz nuru olarak her zamanda kıyamete kadar bizim için vazgeçilmez bir sevda olmaya devam edecektir. Bugün alınan kararın hiçbir şekilde geçerliliği bulunmamaktadır. Türkiye olarak ve milleti olarak asla Trump'ın almış olduğu kararı tanımıyoruz." ifadelerini kullandı.

BM'nin yüzlerce kararına, israilin işgalci olarak açıklanmasına ve uluslararası hukuka rağmen alınan bu kararın hiçbir hükmünün olmadığının altını çizen Gül, İstanbul'da düzenlenen İslam İşbirliği Teşkilatı Olağanüstü Zirvesine değinerek, Doğu Kudüs'ün Filistin'in başkenti olması konusunda bir çağrıda bulunulduğunu belirterek, şunları söyledi:

"Kudüs bizim için, Filistin davasında, oradaki bir hak mücadelesinde çok önemli bir semboldür. Kudüs ile ilgili mücadelemizi 'one minute' çağrımızı her zaman Kudüs'e yönelik hangi el uzanırsa o ellerin biz engellenmesi için 'one minute' çağrısını en gür bir şekilde dile getirecektir. Dünyada Kudüs, Suriye için mazlumlar için dini ne olursa olsun, etnik aidiyeti ne olursa olsun, hangi dilden ve hangi ırktan olursa olsun ve haksızlık karşısında sesini yükselten bir ülke var, o da Türkiye'dir. O yüzden sesimizi kısmak istiyorlar. Ona rağmen sesimizi daha gür şekilde çıkarmaya çalışacağız."

ABD'nin devamlı haydutların, eşkıyaların, işgalcilerin yanında yer aldığını vurgulayan Bakan Gül, "Yanı başımızda bir terör koridoru, devleti kurulmak istenirken, TIR'larla silah taşıyan bir ülke olarak ABD'yi görüyorsunuz. İki gün önce bir kumpas davası olarak Türkiye'ye karşı oynanmak istenen bir senaryo, sözde hiçbir hukuki dayanağı olmayan bir davayı izliyoruz. O davada tanıklık yapan FETÖ terör örgütü mensubunu 'Amerika, FBI beni maaşa bağladı, beni işe aldı' diyor. Türkiye'de mahkemelerimiz o kişiyi firari olarak ararken Amerika onu mahkemesinde çıkartıp tanık yapıyorlar. Bu utanç, 'hukuk devleti' olduğunu söyleyen ABD için en büyük utançtır. Dost, müttefik dediğiniz bir ülkenin aradığıyla nasıl iş birliği yaparsınız?" şeklinde konuştu.

"Bütün terör örgütleriyle işbirliği yapan bir ülkeden dünya insanlık tarihine hiçbir hayır gelmez" diyen Gül, "Orada yürütülen mahkemenin de hiçbir sürecini hukuki bulmuyoruz. Hiçbir sürecini bu uluslararası hukuk anlamımda, ne kendi hukukumuz anlamında hiçbir geçerliliği de bulunmamaktadır. Sen teröristleri alıp, Türk mahkemelerinin aradığı bir teröristi alıp Türkiye aleyhine kullanamazsın. 'Bu senin aradığın bir teröristmiş, al bunu yargıla' dersin. Türkiye de alır yargılar. 10 bin kilometre öteden bu örgütleri maşa olarak kullananlar, kukla da kuklacı da birdir. Orada kurgu mahkemelerine kuklayı götüren kuklacı da birdir. Yanı başımızda terör örgütleriyle iş birliği yapıyorsunuz. Sen teröristleri alıp maaşa bağlıyorsun. Zaten onların koynundan hiç Türk Lirası çıkmıyor, hep dolar çıkıyor. Türkiye, çelme takmak isteyenlerin çelmesiyle düşecek, sokakta kurulan bir ülke değildir." diye konuştu.

Fuarda konuşan Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya da dünya ayakkabı üretiminde Türkiye ve Gaziantep'in çok önemli bir yere sahip olduğunu belirtti.

Gaziantep Sanayi Odası (GSO) Başkanı Adil Sani Konukoğlu ise "Kudüs'ü israilin başkenti ilan etmesi, ABD'nin bunu kabul etmesi bizi bağlamaz. Kudüs bizim kutsalımızdır, oraya uzanan elleri kırarız." diye belirtti.

Konuşmaların ardından bakan Gül, beraberindeki Vali Yerlikaya ile Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ve diğer ilgililerle fuarın açılışını gerçekleştirdi. Bakan Gül ve beraberindekiler daha sonra standı bulunan firmaları gezerek çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Fuara Gaziantep, Adana, Ankara, İstanbul, Kayseri, Konya, Samsun, Sinop,  Şanlıurfa gibi birçok ilden çok sayıda firma ve marka katıldı.

Ayakkabı ve terlik sektörünün Türkiye'deki en önemli buluşma adresi olan fuara, Gaziantep, Adana, Çankırı, Hatay, İstanbul, İzmir, Kahramanmaraş, Kayseri, Konya, Samsun, Şanlıurfa'nın yanı sıra Suriye, Suudi Arabistan, Irak, Çin ve İran'dan 300 firmanın katıldığı ve 35 bin kişinin ziyaret etmesi bekleniyor.

Fuar, 16 Aralık tarihine kadar gezilebilecek. (İbrahim Koçyiğit-İLKHA)


























 

Bu haberler de ilginizi çekebilir