• DOLAR 32.328
  • EURO 35.096
  • ALTIN 2282.344
  • ...
Hamas İİT Zirvesi`nden `Kudüs direnişine destek` bekliyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İSTANBUL-  Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın davetiyle İstanbul'da toplanan İİT Olağanüstü Liderler Zirvesi'ne ilişkin konuşan Hamas sözcüsü Sami Ebu Zuhri, Filistin davasına destek için Türkiye'nin üstlendiği rolü takdir ettiklerini vurguladı.

Sözcü Ebu Zuhri, "Zirveye katılan ülkeleri, artık yazılı açıklamalar yerine ABD Başkanı Donald Trump'ın kararına karşı Kudüs kentini ve halkın direnişini güçlendirecek kararlar almaya davet ediyorum." ifadesini kullandı.

İşgalci İsrail'in karalama kampanyaları karşısında Filistin halkı olarak Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yanında yer aldıklarını belirten Ebu Zuhri, "İsrail tarafının yaptığı karalama kampanyalarının, Türkiye'nin ne kadar doğru bir yerde durduğunu ortaya koyduğunu" savundu.

"İntifa'da günden güne yayılıyor"

Trump'ın Kudüs'ü "İsrail'in başkenti" olarak tanıması karşısında sokaklara dökülen Türkiye halkı başta olmak üzere tüm Müslümanların tepkilerini takdirle karşıladıklarını söyleyen Ebu Zuhri, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın da bu yöndeki ciddi çalışmalarının takdire şayan olduğunu dile getirdi.

Ebu Zuhri, Trump'ın Kudüs'ü "İsrail'in başkenti" olarak tanımasına karşı Filistin halkının öfkesiyle ilgili ise şunları söyledi:

"Filistinlilerin tümü, ABD'nin kararına karşı çıkma konusunda hemfikir. İşgal altındaki Filistin topraklarının tüm bölgelerinde günden güne artan tepkiler söz konusu. İşgalci İsrail'in İntifada'nın yayılmasını engellemek için gösterilerde orantısız güç kullandığının, gözaltılar gerçekleştirdiğinin farkındayız. Ancak buna rağmen İntifada günden güne yayılıyor ve bunun önüne geçmeye çalışan işgalcinin başarısız kalacağına inanıyoruz."

Bu haberler de ilginizi çekebilir