• DOLAR 32.498
  • EURO 34.591
  • ALTIN 2480.937
  • ...
Mali`de Sokağa Çıkma Yasağı İlan Edildi!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Darbecilerin sözcüsü Teğmen Amadu Konare, Mali devlet televizyonundan yaptığı açıklamada, sivillerin sokağa çıkmalarına ilişkin kısıtlamaların ne kadar süreceğini belirtmedi.

Darbenin ardından başkent Bamako`da gün içinde trafik yoğunluğunun azaldığı, yollarda birkaç otomobil ve motosiklet bulunduğu, dükkan ve mağazaların çoğunun kapalı olduğu görüldü.

Gazeteciler ve görgü tanıkları, Bamako`da bazı askerlerin yağma yaptığını ya da özel otomobillere el koyduklarını belirtti. Askerlerin devlet televizyonunu ve gümrük müdürlüğünü de yağmaladığı ifade edildi. Darbeciler ayrıca özel televizyon kanalı Africable`ın yayınlarını da engelliyor.

Darbecilerin komitesi, tüm yağma ve vandalizm eylemlerini kınadığını bildirdi.

Darbecilerin devirdiğini açıkladığı ve Bamako`da bir askeri üste olduğu belirtilen Devlet Başkanı Amadu Tumani Toure`yi, sadık devlet başkanlığı muhafızları koruyor.

Öte yandan, Kenya Dışişleri Bakanı Moses Wetangula, Mali`deki darbenin ardından dünden beri Bamako`daki otelinde mahsur bulunuyor.

Kenyalı bakan, Bamako`da düzenlenen Afrika Birliği toplantısına katılmak üzere Mali`de bulunuyordu.

BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun da sözcüsü aracılığıyla yaptığı açıklamada, Mali`deki askeri darbeyi kınadığını belirterek, ülkede anayasal düzenin derhal sağlanması çağrısında bulundu.

Bu haberler de ilginizi çekebilir