• DOLAR 32.375
  • EURO 34.957
  • ALTIN 2325.76
  • ...
Suriyeli öğrencilere kitap dağıtıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Batman İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Kurtaran, ilde bulunan Suriyeli mülteci öğrencilere eğitim veren Batman Eğitim Merkezini ziyaret edip onlara kitap verdi.

Eğitim Merkezini ziyaret eden Kurtaran, merkezle ilgili idarecilerden bilgi aldı. Kurtaran daha sonra sınıfları ziyaret edip öğrencilerle sohbet etti. Öğrencilere kitap dağıtan Kurtaran, öğrencilere iyi derecede Türkçe öğrenebilmeleri için bol bol kitap okumalarını tavsiye etti.

Burada öğrencilere hitaben bir konuşma yapan Kurtaran, "Sevgili öğrenciler burada Arapça eğitimin yanında Türkçe eğitimi de görüyorsunuz. Türkçeyi iyi öğrenirseniz Türkiye'de yaşadığınız sürece insanlarla diyalog ve iletişiminiz de kolaylaşır ve eğitiminizdeki başarınız artar. Türkçeyi iyi bir şekilde öğrenebilmek içinde bol bol kitap okumanız gerekiyor. Biz bu eğitim merkezimizde sizler için kütüphane oluşturmak adına çalışma başlattık. Kütüphaneniz kısa sürede hazır olacak inşallah. Size düşen bol bol okuyup Türkçeyi çok iyi öğrenmektir. Unutmayın, bir lisan bir insan, iki lisan iki insan demektir." diye konuştu.  

Ardından Kurtaran, Karşıyaka Mahallesinde yapımı devam eden 24 derslikli Batman Merkez Kız İmam Hatip Lisesi okul binası ve okulun pansiyon inşaatını gezdi. Görevlilerden devam eden çalışmalarla ilgili bilgi aldı. 

"Yeniden güçlü bir İslam ümmeti için çok çabalamamız gerekiyor"

Okul inşaat alanını gezen Kurtaran daha sonra Abdulcelil Candan İmam Hatip Ortaokuluna geçerek burada Okul Müdürü Mehmet Nezir Ceylan'dan okul çalışmalarıyla ilgili bilgi aldı. Öğrenciler tarafından düzenlenen "Kudüs" konulu konferansa katılan kurtaran, burada kısa bir konuşma yaptı.

Kurtaran, "Sevgili gençler, yıllardır İslam âlemini oyalayıp bilimden ve bilgiden uzaklaştırarak adeta Müslümanların ferasetini körelttiler. Bugün dünyada İslam âleminin içinde bulunduğu hali hepimiz görüyoruz. Ama bizler inanıyoruz ki Müslümanların feraseti sizlerin sayesinde inşallah yeniden yeşerecek. Sizlere çok güveniyor ve yürekten inanıyoruz. Yeniden güçlü bir İslam ümmeti için çok çabalamamız gerekiyor. Uykumuzdan, zamanımızdan, malımızdan ve dahi her şeyimizden fedakârlık etmeliyiz. Merkez Kız İmam hatip Lisemizin Batman'daki öneminin farkındayız. İnşallah yeni yapılan binanızda daha güzel etkinlikler yapma fırsatı bulacaksınız." dedi.(İLKHA) 













Bu haberler de ilginizi çekebilir