• DOLAR 32.583
  • EURO 34.999
  • ALTIN 2421.797
  • ...
Genişbant bağlantı ile İnternet erişimi artışta
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Türkiye İstatistik Kurumu'ndan (TÜİK) verilerine göre, Genişbant İnternet erişim imkanı olan hanelerin yüzde 40'ı sabit genişbant bağlantı (ADSL, kablolu İnternet, fiber vb.) ile yüzde 72,4'ü ise mobil genişbant bağlantı ile İnternete erişim sağladı.

Genişbant İnternet erişim imkanına sahip hanelerin oranı 2017 yılı Nisan ayında yüzde 78,3 oldu. Son 5 yıllık eğilim dikkate alındığında genişbant bağlantı ile erişimde sürekli bir artış gözlendi. Genişbant İnternet erişim imkânına sahip hanelerin oranı bir önceki yıl yüzde 73,1'di.

Genişbant İnternet erişim imkanı olan hanelerin yüzde 40'ı sabit genişbant bağlantı (ADSL, kablolu İnternet, fiber vb.) ile yüzde 72,4'ü ise mobil genişbant bağlantı ile İnternete erişim sağladı.

Genişbant İnternet erişimine İstatistikî Bölge Birimleri Sınıflaması Düzey-1 açısından bakıldığında, en yüksek kullanım oranının yüzde 89,4 ile TR1 İstanbul Bölgesinde olduğu gözlenirken, TRA Kuzeydoğu Anadolu Bölgesi (Erzurum, Erzincan, Bayburt, Ağrı, Kars, Iğdır, Ardahan) yüzde 67,2 ile erişimin en düşük olduğu Bölge oldu.

Avrupa Birliği İstatistik Ofisi tarafından en son yayımlanan istatistiklere göre 2016 yılında genişbant İnternet erişim imkanına sahip hane oranında yüzde 97 ile Lüksemburg ilk sırada yer aldı. Bu ülkeyi yüzde 95 ile Hollanda takip etti. Türkiye, yüzde 73'lük oran ile Avrupa Birliği ortalamasının 10 puan gerisinde kaldı. (İLKHA) 





Bu haberler de ilginizi çekebilir