• DOLAR 32.345
  • EURO 35.088
  • ALTIN 2321.082
  • ...
"Kudüs gündemden asla düşmemeli"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ABD Başkanı Trump'ın Filistin'in başkenti olan Kudüs'ü siyonist işgalcilerin başkenti olarak tanımasına olan tepkiler her geçen gün artıyor. Bem-Bir-Sen Van Şube Başkanı Harun Altın konuyla açıklamalarda bulunarak, Kudüs'ün gündemden düşürülememesi gerektiğini ifade etti.

ABD'nin Ortadoğu'da çıkardığı savaşlara ve huzursuzluğa dikkat çeken Altın," Mescid-i Aksa Müslüman âlemi için çok önemli bir yer tutmaktadır. Müslümanların ilk kıblesi Mescid-i Aksa'dır. Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed (sav) buradan miraca çıkmıştır. Müslümanlar için Mekke ve Medine ne kadar kutsal ise Kudüs'te o kadar kutsaldır. ABD'nin her fırsatta Ortadoğu'da barış ve demokrasi adına açıklamalar yapması, Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanımaları ile aslında hiçbir zaman barıştan yana olmadıklarını biliyoruz. Her fırsatta İşgalci ve terör devleti olan İsrail'e arka çıkmaları bu politikalarının sonucudur.  Bölgenin istikrarı Kudüs'ün statüsü ile doğrudan ilgilidir ve dünya geneli için hayati bir konumda bulunmaktadır. Sorumsuz bir şekilde alınan bu karar hiç şüphesiz Ortadoğu'da yeni çatışmalara neden olmuştur ve olacaktır." dedi.

Türkiye başkanlığında toplanacak İş Birliği Teşkilatı'nın ekonomik ve siyasi kararların alması gerekliğini vurgulayan Altın, "Yarın toplanacak olan İslam İş Birliği Teşkilatı bu konuda İsrail'e hem ekonomik hem siyasi ve hem de askeri alanda en ağır yaptırımları ele almalı ve sonuç bildirgesinde Kudüs'ün İslam'ın başkenti olduğunu tüm dünyaya deklare etmelidir.  Şu unutulmamalıdır ki Kudüs özgür olmadan Müslümanlar asla özgür olmayacaktır. Kudüs'le başlayan bu süreç İslam âleminde yarın çok farklı noktalara gidecektir." ifadelerini kullandı.

Altın, tüm İslam âleminin bu konuda uyanık olmasını ve Kudüs'ü asla gündemlerinden düşürmemeleri gerektiğini de sözlerine eklediği ifade edildi. (İLKHA)   



Bu haberler de ilginizi çekebilir