• DOLAR 32.33
  • EURO 35.091
  • ALTIN 2299.224
  • ...
Mülteci çocuklara kışlık giysi ve bot yardımı yapıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İnsanı Müdafa ve Kardeşlik Derneği (İMKANDER) ihtiyaç sahibi çocukları sevindirmeye devam ediyor. Hiçbir Çocuk Üşümesin sloganıyla bu yıl iç savaşın yaşandığı Suriye'de kampanya çerçevesinde yardımlarını sürdürüyor.

Gaziantep ve Kilis'teki dağıtımlardan sonra İstanbul'da ikamet eden başta Kafkasya ve Ortaasyalı mülteci çocuklar olmak üzere ihtiyaç sahibi çocuklara kışlık mont, bot ve giysiden oluşan hediye paketleri dağıtıldı.

Program Özbekistanlı muhacir bir öğrencinin Kur'an-ı Kerim okumasıyla başladı. Daha sonra Türkistanlı bir kız çocuğu Arif Nihat Asya'nın dua şiirini okudu. Salonda bulunanlar şiire "amin" diyerek iştirak ettiler.

Başakşehir Emin Saraç Kültür Merkezi'nde düzenlenen etkinlikte konuşan İMKANDER Genel Başkanı Murat Özer, bu çalışmayla sadece bir yardım organizasyonu düzenlemediklerini, aynı zamanda ensar ve muhaciri de buluşturmaya gayret ettiklerini söyleyerek, "Türkiye tüm mazlum coğrafyalar için bir umut ülkesi haline gelmiş durumda. Ülkemizin bu merhamet yurdu olma vasfını daha da ileri taşımak, muhacir kardeşlerimizle birlikte medeniyetimizi yeniden ihya etmeyi vazife telakki ediyoruz." dedi.

Dağıtım törenine katılan Başakşehir MHP İlçe Başkanı Fatih Keleşoğlu'da İMKANDER'e muhacir çocuklara ve mazlum coğrafyalara yönelik yaptığı yardımlar sebebiyle teşekkür ederek, "Biz tüm teşkilatlarımızla Kafkasya'dan Türkistan'a, Suriye'den Kudüs'e kadar kardeşlerimizin yanındayız. Tüm imkanlarımızı seferber ederek ülkemizi yeniden mazlumların umudu olarak hak ettiği yere taşıyacağız." ifadelerini kullandı.  

Başakşehir Emin Saraç İmam Hatip Lisesi öğrenci ve öğretmenlerinin yoğun ilgi gösterdikleri program çocuklara kışlık giysilerin dağıtılmasıyla son buldu. (İLKHA) 















Bu haberler de ilginizi çekebilir