• DOLAR 32.599
  • EURO 34.811
  • ALTIN 2509.781
  • ...
Putin`den Ankara`ya flaş teklif
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DW Türkçe'nin haberine göre Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Suriye`de muhalifler ile rejim güçlerini bir araya getirecek ulusal kongreye PKK'nın Suriye kolu PYD`nin katılmasını istemeyen Ankara'ya ''O zaman kongreye PYD dışı Kürtler katılır'' formülü önerdi.

DW Türkçe'nin haberine göre, Suriye'de siyasi çözümün hızlanması konusunda Astana görüşmeleri ve 22 Kasım`daki Soçi buluşması sonrasında daha açık ve net mesajlar veren Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin`in, Türkiye`yle nasıl bir işbirliği kurmak istediğinin ayrıntıları ortaya çıkmaya başladı.

ESED GÖRÜŞMESİYLE İLGİLİ AYRINTILI BİLGİ VERDİ

Ankara ziyaretinden hemen önce Suriye`de Esed'le görüşen ve Rus güçlerinin önemli bölümünün ülkeden çekilmesi emrini veren Putin, Esed'le görüşmesi konusunda Ankara'yı ayrıntılı olarak bilgilendirdi.

Habere göre, Rus güçlerinin Suriye`deki iki daimi noktası Hmeymim ve Tartus`ta kalacak olmasının Ankara'nın Suriye'yle ilgili planlarını da gözden geçirmesine olanak sağlayacağı görüşünü Cumhurbaşkanı Erdoğan`la paylaşan Putin, Türkiye`nin olası bir Afrin operasyonunda Rusya desteğini alabileceği mesajını verdi.

Öyle ki Putin, Erdoğan`la görüşmesinde Ankara`nın PKK'nın Suriye kolu PYD`nin kongreye katılamayacağı yönündeki ısrarını anlayışla karşıladığını dile getirmekten geri durmadı.

Erdoğan-Putin görüşmesini yakından izleyen diplomatik kaynaklar, Suriye Ulusal Diyalog Kongresi'nin PYD dışındaki Kürtlerin katılımıyla toplanabileceği konusunda Erdoğan ile Putin`in hemfikir olduğunu belirtiyor.

Suriye Ulusal Diyalog Kongresi`nin 2018 başlarında toplanması için hazırlıklarını hızlandıran Ankara, bu nedenle yeni bir Soçi görüşmesi olacağının ve bu görüşmede Suriye konusunda Ankara-Moskova işbirliğinin ayrıntılarının daha da netleşeceğini vurguluyor.

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir