• DOLAR 32.429
  • EURO 34.477
  • ALTIN 2488.966
  • ...
Başörtüsüne 6 Ay Hapis
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Şükrü Gündüz / Doğruhaber
Türkiye’de okullarda devam eden başörtüsü yasağı ayıbı, gösterilen bütün tepkilere rağmen devam ediyor. Başörtülü okumak istedikleri için okuma hakları gasp edilen öğrencilerin mağduriyeti yeni bir boyuta taşındı.
 
Çocuklarını her gün okula götürmelerine rağmen okul yönetimleri tarafından okula alınmayan öğrenci velileri hakkında davalar açılmaya başlandı. “Kızını okula göndermediği ve kamu görevlisi memuru işinden alıkoyduğu” gerekçesiyle haklarında dava açılan başörtülü öğrenci velileri şimdi hapis cezasıyla sindirilmek isteniyor.
 
KIZI BAŞÖRTÜSÜYLE OKUMAK İSTEDİĞİ İÇİN HAKKINDA İKİ DAVA AÇILDI
Geçtiğimiz hafta Bursa’da bir eğitim ve hukuk skandalı yaşandı. Kızını başörtüsüyle okutmak isteyen Mehmet Polat isimli babaya 6 ay hapis cezası verildi.
 
Bir başka veli, tek isteği, kızının inancı gereği başörtülü okumak olan baba Mehmet Polat da verilen kararla ilgili, “Hapis cezası vererek bizi sindirmek istiyorlar. Bize, çocuklarınız başörtüsüyle değil, bizim istediğimiz gibi gelsin mesajı vermek istiyorlar. Biz haklı olduğumuz bu mücadelemize sonu nereye varırsa varsın devam edeceğiz” dedi.
 
HAYDİ KIZLAR OKULA, BAŞÖRTÜLÜLER HARİÇ
“Haydi, Kızlar Okula” diye reklamlar ve haberler yapıldığını söyleyen Mehmet Polat, “Buna rağmen kızımı okula almadıkları gibi bana da 6 ay hapis cezası verdiler” diye konuştu.
 
Polat sözlerini şöyle sürdürdü; “Başbakan başta olmak üzere herkes ‘Haydi Kızlar Okula’ diyor. Ben de kızımı okutmak istiyorum. Ama benim kızımın inancı gereği taktığı başörtüsü bahane edilerek kızım okula alınmıyor ve okuma hakkı gasp ediliyor. Bu ne perhiz bu ne lahana turşusu. Biz hangi ülkede yaşıyoruz? Ben bunu anlayamıyorum!”
 
HEM OKULA ALMIYOR HEM DAVA AÇIYORLAR
Okul yönetiminin öğrenciyi okula almadığını, okula almadıkları öğrenci velisine de okula göndermediği için dava açıldığını söyleyen Bursa Mazlum-Der Şube Başkanı Avukat Şakir Çalışkan, “Mahkeme de, olayın bu şekilde olduğunu bildiği halde başörtülü öğrenci velisine 6 ay hapis cezası veriyor.
 
Mahkeme diyor ki, Çocuğunu devletin istediği şekilde okula göndereceksin. Devletin istediği şekilde göndermiyorsan çocuğunu okula göndermemiş sayılırsın” dedi.
 
KENDİ SUÇLARININ CEZASINI BAŞKASINA KESİYORLAR
Öğrenci velisine verilen cezanın zulüm olduğunu ifade eden Çalışkan, “Burada hukuki olarak yapılması gereken şudur; eğer bu okul idaresi çocuğu okula almıyorsa verilebilecek en ağır ceza çocuğu başka bir okula göndermektir. Ama okul idaresinin ‘çocuğu okula almam, gibi bir şey demesi suçtur.’ Devlet bu kişinin çocuğunu okula almayarak hem zulmediyor hem de babasına da ceza vererek ikinci bir zulüm daha yapıyor.
 
Yani kendi işledikleri suçun cezasını kızının başörtüsüyle okuması için mücadele eden babaya kesiyorlar” şeklinde konuştu.
 
BABA MI, YOKSA CEZA VERENLER Mİ EĞİTİMİ ENGELLİYOR
Bursa’da kızını okula başörtüsüyle göndermek isteyen öğrenci velisi Mehmet Polat’a 6 ay hapis cezası verildi. Hukukçuların da tepki gösterdiği bu olay STK’lar tarafından protesto edilerek kınandı,
 
Mustazaf-Der Bursa Şubesi, Gürsu İlçesinde bulunan Yüksel Bodur İlköğretim Okulu öğrencilerinden Senanur Polat’ın babası Mehmet Polat’a hapis cezası verilmesini düzenlediği kitlesel basın açıklamasıyla kınadı.
 
“Eğitim kurumlarında tesettürün yasaklanması, bilim çağı olan günümüzde bilime yapılan aptalca düşmanlığın en bariz göstergesidir” denilen açıklamada; yargılanan, yasaklanan ve engellenmeye çalışılan İslami yöntem olunca; insan hakları ve özgürlük savunucularının çoğunun, bu yasaklara karşı ya sessiz kalmayı ya da yasaklamaları desteklemeyi tercih ettikleri vurgulandı.
 
BU ZULÜMLERİ YAPAN, BEDDUA İLE ANILACAK
Kızını başörtüsüyle okutmak isteyen baba Mehmet Polat’ın 6 ay hapis cezasına çarptırılmasına bir tepki de Konya’dan geldi. Konu ile ilgili bir açıklama yapan TESSEP Konya Sözcüsü M. Zülfi Tan, kararın tarihe kara bir leke olarak kaydedileceğini belirterek, “Bursa’da başörtülü bir öğrencinin babasına verilen hapis cezası tarihe kara bir karar olarak geçecektir.
 
Halkın taleplerine kulaklarını tıkayıp ideolojik kararlar alanları halk beddualarla anacaktır. Halkın bedduasını alanlar iflah olamazlar’’ dedi. Tan, yaptığı açıklamada hükümet yetkililerini de derhal sorunu çözmeleri için göreve davet etti.
 
KARAR BİR HUKUK SKANDALIDIR
İstanbul’da faaliyet yürüten Marmara İnsani Hak ve Özgürlükler Platformu da (MİNHAP) bir kınama mesajı yayınladı. Verilen skandal kararın ardında kasıt olduğu belirtilen açıklamada, dindar nesil yetiştirmek isteyenlerin önce İslam’ın emrettiği başörtüsünü eğitimin bütün kademelerinde serbest bırakmaları gerektiği vurgulandı.
 
ZULÜM BİTMEK BİLMİYOR
Merkezi Şanlıurfa’da bulunan İNHAP ( İnsan Hak ve Özgürlükler Platformu) üyesi Ensar-Der, yaptığı basın açıklamasıyla yaşanan hukuk skandalını kınadı. Müslümanların, değerlerini geçmişte olduğu gibi günümüz zalimlerine de çiğnetmemeye kararlı olduğu belirtilen açıklamada, “Bursa’da bir öğrenci velisine 6 ay hapis cezası veriliyor.
 
Çocuğu okula almayanların cezalandırılmaları gerekirken, çocuğun velisine hukuksuz bir şekilde ceza verilmesi düşündürücüdür” ifadelerine yer verildi.
 
ZULÜM İLE ABAD OLANIN AKIBETİ BERBAT OLUR
Tesettüre Çağrı Platformu (TESÇAĞ) Başkanı Muzaffer Karavil ise Bursa’da başörtülü kız öğrencisinin velisine verilen 6 aylık hapis cezasına tepki göstererek, vicdana, merhamete, insanlığa sığmayan bu kararı kınadıklarını açıklayarak “Zulüm ile abad olanın akıbeti berbat olur” dedi.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir