• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Türkiye'nin En Temiz Kenti ve En Temiz Köyü Seçiliyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ANKARA - Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, çevrenin korunması ve geliştirilmesi konusunda başarılı çalışmalar ve uygulamalar yürütmekte olan belediye ve köylere yönelik olarak 5 Haziran Dünya Çevre Gününde ödüllendirilmek üzere "Türkiye'nin en temiz kenti" ile "Türkiye'nin en temiz köyü" yarışmalarını düzenliyor.

 

"Türkiye'nin En Temiz Köyü Yarışması" kapsamında illerde bulunan köyler, çevrenin korunması ve geliştirilmesi, atık su bertarafı, atıkların düzenli toplanması konularında değerlendirilecek. Köy muhtarları bu kapsamda hazırlayacakları dosyaları Çevre ve Şehircilik İl müdürlüklerine teslim edebilecek. Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüklerinin kuracağı komisyon değerlendirmelerini yaptıktan sonra İl birincisine ait dosyayı Türkiye geneli değerlendirmesi için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Eğitim
ve Yayın Dairesi Başkanlığına gönderecek. "En Temiz Köy Yarışması" için belirlenen tarihler; Muhtarların dosyalarını teslimi yirmi yedi nisan, il değerlendirme tarihi iki mayıs, il birincilerinin Ankara'ya gönderilmesi on mayıs, Türkiye geneli değerlendirme ise on dört mayısta yapılacak.

 

"Türkiye'nin En Temiz Kenti Yarışması" ise, Büyükşehir Belediyeleri kategorisi, Nüfusu 50 bin ve 750 bin üzeri olan belediye kategorisi ve Nüfusu 10 bin ve 50 bin arasındaki belediyeler olmak üzere 3 kategori de değerlendirilecekler. Büyükşehir Belediyeleri kategorisinin ve Nüfusu 50 bin ve 750 bin üzeri olan belediye kategorisindeki belediyelerin hazırlayacakları dosyalar, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlükleri aracılığıyla, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Eğitim ve Yayın Dairesi Başkanlığına ulaştırılacak.

 

Nüfusu 10 bin ve 50 bin arasındaki belediyelerin başvuruları, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüklerinde kurulacak komisyon ile değerlendirilerek, İl birinci, ikinci ve üçüncülerini seçecek ve İl birincisine ait dosyayı Türkiye geneli değerlendirme için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Eğitim ve Yayın Dairesi Başkanlığına ulaştıracak.

 

Yarışmaya nüfusu 10 binin altında olan belediyelerin ve Büyükşehir ilçe belediyelerinin katılamayacağı belirtildi. (Ayetullah Turgut - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir