• DOLAR 32.537
  • EURO 35.01
  • ALTIN 2434.22
  • ...
Said Nursi Programına Yasaklama
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
MUŞ - Muş Selam Der tarafından her yıl olduğu gibi bu yıl da düzenlenmek istenen anma programı Valilik tarafından yasaklandı.
 
Her türlü resmi yazışmalarını yaptıklarını belirten dernek yetkilileri, tüm reklam davetiye ve çalışmalarını bitirdiklerini ve kapalı alanda yapmayı düşündükleri programa son 24 saate 8 dakika kala yasaklama getirildiğini belirtti.
 
Dernek yetkililerine tebliğ edilen yasaklama gerekçesinde şu ifadelere yer verildi: "Anayasanın 34, maddesi 2911 toplantı ve gösteri yürüyüşleri kanununun 17. maddesi ve 5442sayılı il idaresi kanununun 11/c maddesi uyarınca valilik makamının 22.03.2012 tarih ve 209 sayılı olurları ile belirtilen etkinliğin yapılması, duyuru amaçlı afişlerin asılması ve asılmasının yasaklandığının bilinmesi hususunu tebliğen rica ederim.
 
Yasağa tepki gösteren dernek gönüllüleri, "Bizler kimseye taş atmadık, kimsenin camlarını kırmadık, kimseye herhangi bir saldırıda bulunmadık, anlamakta zorluk çekiyoruz bu nasıl bir karardır. Bu nasıl bir uygulamadır. Bizler bu ülkenin vatandaşları değil miyiz vergi vermiyor, askerlik yapmıyor muyuz yoksa biz Amerika`nın zamanında yaşam hakları ellerinden alınan zencileri miyiz? Yetkililerin olaya bir an evvel el atmaları gerekiyor. Artık toplum faydasına ne olursa yapılacak tüm programların aynı akıbeti paylaşmasından endişeliyiz. Dindar gençlik derken kindar topluluk mu çıkarılmaya çalışılıyor. Bizler bu ve bundan önceki programlarımızı yasaklayan; yasakçı, 12 Eylülcü, istibdatçı, yasakla yatıp yasakla kalkan zihniyetleri kınıyor her şeyden haberi olan Yüce Rabbimize havale ediyoruz ondan daha güzel hesap soran yoktur" diyerek, `(Resûlüm!) Sakın, Allah`ı zalimlerin yaptıklarından habersiz sanma! Ancak, Allah onları (cezalandırmayı), korkudan gözlerin dışarı fırlayacağı bir güne erteliyor` mealindeki İbrahim Süresi 42. ayeti hatırlattı.
 
Yasal tüm haklarını arayacakların söyleyen dernek yetkilileri, gerekirse tüm halkımıza mağduriyetimizi anlatacağız. Son olarak da Aziz Üstadımızın dediği gibi diyoruz;
 
"Zalimler İçin Yaşasın Cehennem…" ifadelerini kullandı. (İnan Sur - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir